Είδαμε το "Fool for Love" στο θέατρο Άλμα.

Την παράσταση αυτή έγραψε ο Σαμ Σέπαρντ, ο οποίος "μας άφησε" το 2017. Πρόκειται για μία έντονη και πολύ δυνατή ψυχογραφία χαρακτήρων - ηρώων. Πολύ δυνατή, γλαφυρή και ουσιαστική η παράσταση. Αποτυπώνει εξαιρετικά και με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία τα "δύσκολα" ανθρώπινα συναισθήματα, το ανολοκλήρωτο του έρωτα, τα τεράστια αδιέξοδα. Πρόκειται για θέατρο κατάθεσης ψυχής, πολύ κάτω και πέρα από την πλοκή και τον μύθο της.

Με αφορμή την πλοκή του μύθου ότι ο πατέρας είχε δύο οικογένειες, δύο συζύγους και δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα οποία χωρίς να γνωρίζουν και πολύ πριν μάθουν ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια έκαναν μεταξύ τους πολύ σοβαρή ερωτική σχέση έμπλεη συναισθημάτων.
Όταν το πληροφορούνται και για μεγάλο χρονικό διάστημα, βιώνουν τρομακτικά αδιέξοδα, οι ανθρώπινες σχέσεις "τσακίζονται" σαν τα αδύναμα σκαριά στα πέλαγα, τα συναισθήματα ξεσκίζονται και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ερείπια.
Και είναι σπουδαίο ότι με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γ. Οικονόμου, όλοι οι άριστοι ηθοποιοί Γ. Κέντρος, Τζ. Θεωνά, Γ. Τσαμπουράκης, Β. Παλαιολόγος, κατόρθωσαν και αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο την κατάρρευση των ηρώων και κυρίως των ψυχών τους και των ονείρων τους.
Βέβαια, δεν πρόκειται για μία "εύκολη" ή "εύπεπτη" όπως αντιλαμβάνεστε παράσταση και όσοι την προτιμήσετε θα πρέπει να έχετε την ανάλογη διάθεση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο