Απάντηση της Βούλας Λάμπρου Αρσένη, Προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ, στην ανακοίνωση της "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ".

Το πραξικόπημα ορίζεται στα λεξικά ως «αιφνιδιαστική, βίαιη και δόλια ενέργεια».
Η εισήγηση εισήχθη σε πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. η οποία εστάλη την Δευτέρα 26/02/2018 για συνεδρίαση την Παρασκευή 02/03/2018. Εστάλη εντός των ορίων που ορίζει ο νόμος άρα καθόλου αιφνιδιαστικά, ακριβώς ως ορίζει ο νόμος άρα καθόλου δόλια και σίγουρα χωρίς καμία βία.

Το προτεινόμενο ποσοστό του 50%+1, στόχο έχει την δημοκρατική εκπροσώπηση των μελών του ΚΑΠΗ για τα οποία αυτή την στιγμή εμφανίζεται ως εκπρόσωπός τους περίπου το 20%, όπως γίνεται παραδεκτό και στην ανακοίνωση της «Νέας Πνοής» («…τα μέλη του ΚΑΠΗ υπερβαίνουν τα 1000, …, ενώ όπως είναι γνωστό στις εκλογές συνήθως προσέρχονται περί τα 200 άτομα»).
Όλες οι Επιτροπές του Ν.Π.Δ.Δ. ορίζονται από  το Δ.Σ. του, πόσο μάλλον μια εφορευτική επιτροπή για την εκλογή μίας τιμητικής Συντονιστικής Επιτροπής Μελών ΚΑΠΗ. Επίσης η αντικατάσταση των μελών ΟΛΩΝ των επιτροπών του Ν.Π.Δ.Δ. πραγματοποιείται με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ.
Να σημειώσουμε ότι από την παρούσα 5μελή Συντονιστική Επιτροπή έχουν παραιτηθεί ήδη 3 μέλη (τα 2 μέλη υπέβαλαν γραπτή παραίτηση και το 1 προφορική).
Ο ρόλος της τιμητικής Συντονιστικής Επιτροπής θα έπρεπε να ήταν η διατήρηση κλίματος ηρεμίας και ομόνοιας μεταξύ των μελών. Αντ’ αυτού τα εναπομείναντα 2 μέλη έχουν αναλάβει ρόλο αντιπολίτευσης με μόνο σκοπό να πλήξουν την Πρόεδρο και την Διοίκηση του ΟΚΠΑ.
Να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για ειλημμένη απόφαση Προέδρου – όπως αφήνει η ανακοίνωση της «Νέας Πνοής» να εννοηθεί – αλλά για θέμα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. του Οργανισμού το οποίο δεν έχει καν συζητηθεί ακόμα.
Μετά τα παραπάνω απαντήστε μας:
Πώς επιχειρείται η χειραγώγηση της Επιτροπής και κατά ποίον τρόπο ακριβώς?
Ποιόν ακριβώς εξυπηρετεί μία διαφανής και αντιπροσωπευτική διαδικασία και η διαφύλαξη  της δημοκρατικής εκπροσώπησης των μελών, εκτός από τα ίδια τα μέλη?
Για ποιο λόγο το κλίμα κινδυνολογίας, ανακριβειών και λαϊκισμού και μάλιστα ενόψει δημοτικών εκλογών?
Λυπούμαστε ειλικρινά για την προσπάθεια υποτίμησης και χειραγώγησης της κρίσης των μελών της γ΄ ηλικίας, κάτι το οποίο μας βρίσκει και θα μας βρίσκει αντίθετους ως τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι τους.
Ο χώρος του ΚΑΠΗ δεν αφορά κομματικές αντιπαραθέσεις και δεν είναι χώρος πολιτικών διενέξεων προς άγραν ψήφων!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο