Γεμίστε με βρύσες κάθε γωνιά της πόλης μας.

Καλούμε τον Δήμο Βριλησσίων, ενόψει και της επικείμενης καλοκαιρινής περιόδου, να εγκαταστήσει βρύσες με δημόσιο νερό ελεύθερο για όλους τους πολίτες, "σε κάθε γωνιά" της πόλης μας.
Να τοποθετήσει βρύσες σε όλα τα πάρκα, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές, στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών, στις στάσεις, στις κεντρικές αλλά και στις περιφερειακές οδούς των Βριλησσίων, στο μετρό, στον προαστιακό, στους αθλητικούς χώρους, αλλά και σε πολλά άλλα δημοτικά σημεία που θα κριθεί ότι μπορούν άμεσα να εξυπηρετούνται από αυτά μικροί και μεγάλοι. Με μια τέτοια πρωτοποριακή ενέργεια ο Δήμος καλείται να παράσχει σε κάθε άνθρωπο την δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο δημόσιο νερό. Της ελεύθερης πρόσβασης στο πιο υγιεινό νερό, υψηλότερης καθαρότητας και ποιότητας. Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά μας θα πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά του Δήμου που όμως πρωτίστως αποτελεί υποχρέωσή του στους δημότες του. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πολλοί πλέον είναι οι συνδημότες μας, οι μεγαλύτεροι αλλά και οι νεότεροι (μικρά παιδιά και έφηβοι) που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν εμφιαλωμένα, τα οποία άλλωστε δεν είναι ειδικότερα το θέρος και ό,τι καλύτερο... Και ας προσέξει η διοίκηση να μην υποκύψει στις "πιέσεις" των διαφόρων συμφερόντων. Διότι  εκλέχθηκε ως διοίκηση των πολιτών.

«Επιστροφή στη βρύση» προτρέπει τους καταναλωτές το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ζητώντας, παράλληλα, να τοποθετηθούν περισσότερες δημόσιες βρύσες ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο νερό.

Στην απουσία της δημόσιας βρύσης αναφέρθηκε η διευθύντρια του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Χριστίνα Κονταξή, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, με θέμα «Κινήματα και Περιβάλλον: Νερό, Χρυσός, Πετρέλαιο».

«Έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης, την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο να προτιμά το νερό της βρύσης το οποίο είναι ποιοτικό.

Να μπουν περισσότερες βρύσες σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, ζητάμε από τον κόσμο να απαιτήσει να μπουν δημόσιες βρύσες σε πάρκα και παιδικές χαρές, προωθώντας την αξία του νερού και το δικαίωμα πρόσβασης σ΄αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κονταξή.

Συνέδριο στην Τεχνόπολη

Στην κατεύθυνση αυτή, το Δίκτυο διοργάνωσε στις 28 και 29 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, διεθνές συνέδριο με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών προώθησης του νερού της βρύσης στη χώρα μας ως περιβαλλοντικού και δημόσιου αγαθού.

«Το ζητούμενο είναι να μην κουβαλάει κανείς νερό στη βόλτα του στην πόλη», εξήγησε, ζητώντας και νομοθετική πρόβλεψη για να τοποθετηθούν δημόσιες βρύσες.

«Οσο για την αντίληψη ότι οι δημόσιες βρύσες δεν τοποθετούνται γιατί θα βανδαλιστούν, εμείς απαντάμε πώς δεν μπορούμε να μείνουμε σ΄αυτό το σκεπτικό και να μην κάνουμε τίποτα μόνο από τον φόβο ο οποίος τελικά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα», κατέληξε η κ.Κονταξή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Μεσόγειος SOS: Να επιστρέψουμε στο νερό της βρύσης | iefimerida.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο