ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ: "ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ, ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ".

"Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση", από την δημοτική αρχή για τα δημοσιεύματά μας σχετικά τόσο με την εγκατάλειψη της Ναυτικής Βάσης την οποία αποδείξαμε μέσα από 105 φωτογραφίες, όσο και με τους  ανυπόφορους θορύβους που τρελαίνουν τους περιοίκους και την δίκαιη απαίτησή τους να τοποθετηθούν ηχητικά παραπετάσματα. Η διοίκηση του Δήμου δια της αδικαιολόγητης σιωπής της πέραν της αντιδημοκρατικής προσβολής της εφημερίδας μας, ευτελίζει κυρίως τους δημότες που κατοικούν στην περιοχή της Ναυτικής Βάσης. Εμείς συνεπείς στον δημοσιογραφικό τρόπο λειτουργίας μας επαναφέρουμε τα πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματά μας στις 27 και 28 Μαρτίου 2018.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Ανυπόφοροι θόρυβοι τρελαίνουν τους περίοικους της Ναυτικής Βάσης.

  
Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι - περίοικοι του χώρου της Ναυτικής Βάσης με την ηχορύπανση της ΔΕΗ αλλά και των φορτηγών και των μηχανημάτων του Δήμου Βριλησσίων.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ιδίως το καλοκαίρι προκαλεί πάρα πολύ μεγάλο θόρυβο και όχληση επειδή οι ανεμιστήρες που λειτουργούν για την ψύξη του υποσταθμού της παράγουν συνεχή και υπερβολικό θόρυβο - βουητό. Οι περίοικοι δεν μπορούν να ησυχάσουν ούτε και να κοιμηθούν.


Ο Δήμος ή η ΔΕΗ πρέπει να βάλουν οπωσδήποτε ηχοπετάσματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στην Αττική Οδό ώστε να "ανεβάσουν τον θόρυβο πιο ψηλά" και να μειωθεί έτσι το πρόβλημα των περιοίκων.
Πέρα όμως από την ΔΕΗ ιδιαίτερο θόρυβο προκαλούν τα απορριματοφόρα και τα μηχανήματα του Δήμου Βριλησσίων.
Συγκεκριμένα, ο θόρυβος προξενείται τα ξημερώματα περί τις 4.30 π.μ που ξεκινούν την εργασία τους τα απορριματοφόρα με τους οδηγούς και τους εργάτες καθαριότητας, η σκούπα και το JCB (φορτωτής) που λειτουργούν αλάρμ.
Προξενούνται λοιπόν ανυπόφοροι διαπεραστικοί θόρυβοι και ήχοι, με αποτέλεσμα να ενοχλούνται και να ξυπνούν συνεχώς οι περίοικοι, οι οποίοι με επανειλημμένες επικοινωνίες τους διαμαρτύρονται στην εφημερίδα μας. 

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018


Η εγκατάλειψη όλης της Ναυτικής Βάσης σε 105 εικόνες.

  
"Αυτοψία" σε ολόκληρο τον χώρο της Ναυτικής Βάσης, τόσο στο πάρκο όσο και στον όμορο χώρο, από τα Β.Ν.. Ο φακός αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα. Την εγκατάλειψη ολόκληρης σχεδόν της Ναυτικής Βάσης. 105 εικόνες που δημοσιεύουμε στη συνέχεια και το ρεπορτάζ απαθανατίζουν ολόκληρη την εικόνα, αδιάψευστοι μάρτυρες της κακής κατάστασης που επικρατεί.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
Αν εξαιρεθούν η παιδική χαρά και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που τοποθετήθηκαν σχετικά πρόσφατα, καθώς και μια - σε γενικές γραμμές - περιποίηση, καθαρισμός από τα χόρτα των εργατών κήπου του Δήμου, επίσης και μια γενικότερη καθαριότητα από τους αντίστοιχους εργάτες καθαριότητας, η υπόλοιπη κατάσταση δεν είναι καλή.
Συγκεκριμένα, τα ξύλινα πατώματα είναι κατεστραμμένα.και χρειάζονται αποξήλωση στο σύνολό τους. Επειδή μάλιστα κάποια από αυτά είναι και επικίνδυνα, ο Δήμος - ορθότατα - τα απομόνωσε και τα απέκλεισε από την κοινή χρήση. 
Οι διάδρομοι περιπάτου και τζόκινγκ είναι επίσης σε κακή κατάσταση, οι λακκούβες είναι μεγάλες και παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα για τραυματισμούς μεγάλων αλλά και κυρίως μικρών παιδιών. Μάλιστα πρόσφατα τέως δημοτικός σύμβουλος έπεσε και έσπασε το χέρι του.
Η λίμνη ολόκληρη πρέπει να ανακατασκευαστεί.
Οι βρύσες πλην δύο της παιδικής χαράς δεν λειτουργούν και έχουν αχρηστευθεί.
Η "γέφυρα" του πάρκου είναι ιδιαίτερα φθαρμένη και χρειάζεται επισκευή.
Ορισμένα καλάθια απορριμάτων είναι πεπαλαιωμένα και χρειάζονται αντικατάσταση.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΟ ΧΩΡΟ
Στον όμορο χώρο ο οποίος είναι κλειστός για το κοινό, εναποτίθενται εκατοντάδες απορριματοδέκτες.
Επίσης και πολλά μηχανήματα, καθώς και σωρεία εργαλείων.
Εκατοντάδες αγωγοί έχουν ακόμα εναποτεθεί στον εν λόγω χώρο.
Επιπροσθέτως λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, φορτηγά και μικρότερα αυτοκίνητα των υπηρεσιών του Δήμου.
Και βέβαια τρακτέρ και σωρεία βαρέων ελαστικών λεωφορείων.
Είναι σαφής η έλλειψη ενεργειών της σημερινής διοίκησης για την αποκατάσταση αλλά και την βελτίωση της κατάστασης.
Ωστόσο, "ποτέ δεν είναι αργά" και θα είναι καλοδεχούμενες οποιεσδήποτε ενέργειες της δημοτικής αρχής προς θετική κατεύθυνση.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 105 ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ" ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ. 
     









































































































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο