Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

"ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Είδαμε την θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Ψηλά από τη γέφυρα" έργου γραμμένου από τον Άρθουρ Μίλερ. Σημαντική σε όλα τα επίπεδα. Με την υψηλή ποιότητα και τη σφραγίδα του Εθνικού μας Θεάτρου και μάλιστα της κεντρικής του σκηνής. Φροντισμένη παράσταση, εξαιρετική σκηνοθεσία, εκπλητκικές ερμηνείες, σκηνικά που μόνο το Εθνικό δημιουργεί, ατμόσφαιρα και κυρίως η μέθεξη. Το επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα που συνίσταται ότι μετατρέπει τους θεατές σε κοιθνωνούς του θεατρικού γίγνεσθαι. Ή ακριβέστερα η "εξαφάνιση" της σκηνής και της πλατείας και η "συνάντηση" η θεία κοινωνία. Αυτό που κάνει το θέατρο μαγικό. Που χαίρεσαι να παρακολουθείς. Τα μηνύματα μεταδίδονται ευθέως, ατμοσφαιρικά και εύστοχα στους θεατές. Το μευταναστευτικό τότε αλλά και τώρα επίκαιρο. Αλλά περισσότερο τα αδιέξοδα της ψυχής, οι "βαθιές νόσοι της", ο άνθρωπος που μπορεί να θεωρεί τον άλλον κτήμα του. Και η κάθαρση έρχεται, ωσάν σε αρχαία ελληνική τραγωδία, με το πράγματι τραγικό τέλος.

ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

του Άρθουρ Μίλλερ

Έναρξη: 15 Φεβρουαρίου 2018

Λήξη: 27 Μαΐου 2018

Ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από τη σύγχρονη και διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη. Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του Ά50. Μετανάστες από όλα τα μέρη της γης φθάνουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Κάποιοι από αυτούς παράνομα. Άνθρωποι κάθε λογής που αναζητούν το αμερικάνικο όνειρο και την επιτυχία, αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Μια πορεία που συχνά παρεκτρέπεται και οδηγεί τους πρωταγωνιστές της στην Ύβρη.

Μετάφραση: Νικαίτη Κοντούρη – Γιώργος Κιμούλης

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Νικαίτη Κοντούρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη

Επιμέλεια Κίνησης: Αγνή Παπαδέλη – Ρωσσέτου

Βίντεο: Γιώργος Ζώης

Βοηθός σκηνοθέτη: Θάλεια Γρίβα

Διανομή

Ilya Algaer, Θάλεια Γρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Κοράκης, Αναστάσης-Συμεών Λαουλάκης, Γιώργος Ματζιάρης, Ηλιάννα Μαυρομάτη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Στάθης Παναγιωτίδης, Τάσος Πυργιέρης, Κώστας Φαλελάκης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος,

Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: