ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΠΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο λαός μας λέει: “Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.
Αυτό ακριβώς κάνει και η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ.

Μιλάει για άσκοπες μετακινήσεις πριν από δυο χρόνια όταν αυτές ακριβώς οι μετακινήσεις έχουν την υπογραφή της. Αλήθεια γιατί δε μας λέει για τις “σκόπιμες” μετακινήσεις της Προϊσταμένης των Παιδικών Σταθμών και της βοηθού μαγείρισσας του Β΄Παιδικού Σταθμού, που έκανε πρόσφατα; Mήπως γιατί δεν είναι αρεστοί στη Διοίκησή της;

Μιλάει για την μετάταξη της συναδέλφου (Μ.Γ.). Η ίδια όμως ομολογεί ότι αρνιόταν να την κάνει λόγω έλλειψης προσωπικού και την ξέθαψε από τα συρτάρια μόνο όταν έγινε η πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ 22 συναδέλφων για τους Παιδ. Σταθμούς. Εκτός κι αν θυμήθηκε τώρα ότι η συνάδελφος έχει 3 παιδιά. Τι όψιμο ενδιαφέρον!
Όσο για τα “αβάσιμα και ατεκμηρίωτα στοιχεία” για το όχημα του Βοήθεια Στο Σπίτι έχουμε να πούμε τα εξής:
    • από πότε είναι “αβάσιμο” το να ακινητοποιείται ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, να μπλοκάρει το τιμόνι του όταν βρίσκονται μέσα σ' αυτό δυο συνάδελφοι;
    • και από πότε η απάντησή σας στο “αβάσιμο” είναι ότι έχει να κάνει service από 1/8/16;
Είναι πιο βολικό για σας να ρίχνετε τη “λάσπη με τον ανεμιστήρα”. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο και το έχουμε καταγγείλει ότι η Διοίκηση επέλεξε να τοποθετήσει την Πρόεδρο του Σωματείου στο Γραφείο Προσωπικού για να μπορέσει να κάνει καλά τη “βρώμικη” δουλειά της. Δηλαδή να χρεώνει ό,τι δε γίνεται σ' αυτό το Δήμο στο Σωματείο μέσω της Προέδρου του.
Και επειδή η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ έχει επιλεκτική μνήμη ας μπει στον κόπο να τη φρεσκάρει λίγο κοιτώντας τα email του Συλλόγου όπου μόνιμα απαιτούσαμε τη μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ύδρευσης σε νέο πιο ανθρώπινο χώρο πράγμα που πετύχαμε.
Στο σύνολο των συναντήσεών μας με τη Διοίκηση βάζαμε πάντα σαν θέματα την μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών, την ασφάλεια των οχημάτων όλων των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και το Γιατρό εργασίας και Τεχνικό ασφαλείας για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου συμπεριλαμβανομένων του ΟΚΠΑ και του ΠΑΟΔΗΒ.
Όσο για τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι στην Κοινωνική Υπηρεσία έχουμε να πούμε ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.
Μέσα σ' αυτόν τον “ανθρώπινο” χώρο που υπερηφανεύεται η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ (χωρίς παράθυρα, έξοδο κινδύνου και εξαερισμό) συμβιώνουν εργαζόμενοι του Δήμου, εθελοντές, ΜΚΟ, Κέντρο Κοινότητας κλπ.
Αφού λοιπόν η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ μπήκε στον κόπο να μας θυμίσει τι έκανε ο Σύλλογος τα τρία χρόνια της θητείας του, ξέχασε να μας “καταλογίσει” και μερικά ακόμα όπως:
    1. Αντισταθήκαμε και παλέψαμε να μην περάσει η ΜΚΟ στην Κοινωνική Υπηρεσία για να μην ιδιωτικοποιηθεί κομμάτι της υπηρεσίας αυτής.
    2. Δώσαμε μάχη με απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις για την μετατροπή της  σύμβασης των εργαζομένων στην Καθαριότητα και του ΒΣΣ (Βοήθεια στο Σπίτι) σε σύμβαση Αορίστου Χρόνου. Οι 2 προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι αποτέλεσμα αυτού ακριβώς του αγώνα μας. Σήμερα πετύχαμε να βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη, η πρόσληψη 54 συνολικά εργαζομένων στην Καθαριότητα ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή της.
    3. Δώσαμε μάχη ενάντια στην “αξιολόγηση” γιατί πιστεύουμε ότι είναι κομμάτι για την ολοκλήρωση του πάζλ, μέσα απ' το οποίο θα προχωρήσει η  μείωση του “Δημόσιου Τομέα”, η είσοδος ακόμα πιο βαθιά των επιχειρηματικών συμφερόντων σ' αυτό, οι περικοπές μισθών και οι απολύσεις.
    4. Δώσαμε μάχη ενάντια στους νόμους που μειώσανε τις συντάξεις, αυξήσανε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με Γεν. Συνελεύσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, με ενημέρωση των συναδέλφων μας στους τόπους δουλειάς.
Και βέβαια δεν είδαμε ποτέ συμπαραστάτη σ' αυτούς τους αγώνες την Πρόεδρο του ΟΚΠΑ...
Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά.
ΟΜΩΣ το αρμόδιο όργανο για να τα πούμε όλα αυτά είναι η Γενική μας Συνέλευση και όχι η κάθε Διοίκηση. Δεν θα απολογηθούμε στη Διοίκηση για το έργο μας. Απολογούμαστε μόνο στους συναδέλφους μας μέσα από τα συλλογικά μας όργανα.
Δεν κρύψαμε ποτέ από τους εργαζόμενους ούτε ποιοί είμαστε, ούτε τι ρόλο πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει ένα σωματείο εργαζομένων.
Ενα σωματείο δεν αντικαθιστά καμιά Υπηρεσία. Δεν είναι διεκπεραιωτικός ο ρόλος του. Απλά παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα απο την προσωπική συμμετοχή των ιδίων και μάλιστα μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Για άλλη μια φορά καταγγέλουμε την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά της Προέδρου του ΟΚΠΑ και ζητάμε από τη Διοίκηση να πάψει να παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” γιατί στην ουσία με τη στάση της αυτή υποθάλπτει τέτοιες συμπεριφορές, εκτός βέβαια αν συμφωνεί με αυτές.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική της Διοίκησης του Δήμου, αλλά και να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνιση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Το Δ.Σ.
23/7/2018

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο