ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΠΑΔΒ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Είναι πραγματικά «απαισιόδοξο» που κάποιοι έστω και μετά από 3μιση χρόνια λειτουργίας αυτής της Δημοτικής Αρχής, συνεχίζουν να κάνουν προεκλογικές άστοχες παρεμβάσεις και προσπαθούν να υποκριθούν την προσήλωσή τους, στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Δεν είναι Παρήγορο!
Είναι εκείνοι όμως που πριν 2 χρόνια «κατάπιναν αμάσητες», άσκοπες μετακινήσεις από παιδικό σε παιδικό, που έκανε η υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών, χωρίς να ρωτήσει κανέναν εργαζόμενο.

Είναι οι ίδιοι που επέδειξαν αξιοσημείωτη ανοχή σε αναπάντητη για χρόνια αίτηση μετάταξης συναδέλφου τους και μητέρας 3 παιδιών (Μ.Γ), γιατί προφανώς δεν ήταν της αρεσκείας τους ή του άμεσου ενδιαφέροντος.(Η δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΟΚΠΑΔΒ, μετά από την πρόσφατη πρόσληψη προσωπικού (22) ατόμων στους παιδικούς σταθμούς, ανασύραμε τις αιτήσεις που είχαν καταχωνιαστεί και προχωρήσαμε στην έγκριση της αίτησης συναδέλφου τους, η οποία και ολοκληρώνεται σύντομα με την μετάταξη της σε άλλο Δήμο. Αυτό με προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου και της Προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ)

Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν ενδιαφερθεί ακόμα ώστε να εξασφαλιστεί η αντικατάσταση συναδέλφων που ήδη έχουν αποχωρήσει, αλλά ούτε και επέδειξαν κανένα ενδιαφέρον μέχρι σήμερα και για άλλες θέσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί και υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας των μόνιμων θέσεων εργασίας. (Η δημοτική αρχή και η διοίκηση μας φροντίζει και για αυτό ως οφείλει)

Είναι εκείνοι που δεν έχουν καλέσει καμία γενική συνέλευση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Ξεχνάνε ότι για πρώτη φορά προχωράει ο ΟΚΠΑΔΒ στην κάλυψη θέσεων για γιατρό εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, για το οποίο ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν

Ξεχνάνε ότι από την αρχή αυτής της διοίκησης, φροντίζουμε για την εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στου πολίτες, καλύπτοντας τα κόστη των μεταπτυχιακών τους και τους προτρέπουμε εγκρίνοντας άδειες, να παρακολουθούν σεμινάρια αντίστοιχα του αντικειμένου τους.

Σημαντικό θα ήταν αν έπαιρνε θέση και "πίεζε" για την χορήγηση γάλακτος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σύμφωνο το Υπουργείο (εμείς και θέση πήραμε και προχωράμε στη χορήγηση γάλακτος στους εργαζόμενους που το δικαιούνται ,παρά το έγγραφο του υπουργείου)
Σημαντικό θα ήταν επίσης και "φιλοεργατικό" αν τακτοποιούσε η ίδια η Πρόεδρος του Σωματείου και εργαζομένη (γραφείο προσωπικού υπεύθυνη για ΙΔΟΧ προσωπικό) στο δήμο, εγκαίρως την μισθοδοσία υπαλλήλου στα Κέντρα Κοινότητας, που για 5 μήνες αδρανούσε, με αποτέλεσμα να μένει απλήρωτη η συνάδελφός της, όταν ο ΟΚΠΑΔΒ έχει καταφέρει και προσλάβει προσφάτως τα 22 άτομα για τους παιδικούς σταθμούς και ήδη μέσα σε ένα μήνα από την πρόσληψη τους, πραγματοποιήθηκε και η πληρωμή τους.
Για να μην αναφερθούμε στην περίπτωση των 2 ΙΔΟΧ συναδέλφων της (Μ.Μ και Β.Κ) που ταλαιπωρούνται μήνες και βιώνουν το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, η οποία μετατρέπει την εργασιακή σχέση τους σε αορίστου χρόνου και η μη εφαρμογή της οποίας επισύρει πρόστιμο για το Δήμο της τάξης των 100 ευρώ για κάθε μέρα πέραν της περιόδου εκτέλεσης (60 ημέρες). Και εδώ η δημοτική αρχή όσο και η διοίκηση του ΟΚΠΑΔΒ στάθηκαν έμπρακτα στο πλάι των εργαζομένων όπως πάντα κάνουν.

Χρήσιμο θα ήταν το ενδιαφέρον τους, για την πρόσληψη εργαζομένων προκειμένου να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους, στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών προσώπων (εμείς το πράξαμε πολλάκις,το πετύχαμε και συνεχίζουμε την διεκδίκηση θέσεων εργασίας)
Ακόμα αναμένουμε την θέση του σωματείου ως οφείλουν, στην έγγραφη και τεκμηριωμένη ενημέρωση της Προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ για τα αβάσιμα και ατεκμηρίωτα στοιχεία που έγραφε σε επιστολή της συνάδελφος τους στο Δ.Σ του σωματείου, περί ασφάλειας υπηρεσιακού οχήματος του Β.Σ.Σ
Ακόμα πιο χρήσιμο θα ήταν αν υπήρχε η διάθεση και ο χρόνος, πέραν των κομματικών επιταγών τους και τον συχνό βομβαρδισμό ενημερώσεων πολιτικών παρατάξεων στα μειλ μας, εκ μέρους τους, να πραγματοποιήσει το σωματείο συνάντηση μαζί μας, προκειμένου να ενημερωθεί αντικειμενικά και επίσημα για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και θα έπρεπε να απασχολούν ένα σωματείο, ώστε μαζί να αγωνιστούμε για την επίτευξη τους.
Δεν είναι χρήσιμο και εποικοδομητικό όμως, να θυμάται τον ρόλο του, μόνο όταν πρόκειται για προσωπικές σκοπιμότητες, ούτε χρήσιμο είναι να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη θεσμική του ιδιότητα για άσκοπες ψηφοθηρικές στοχοποιήσεις και μη εποικοδομητικές κριτικές.

Άραγε γιατί δεν ενδιαφέρθηκε τόσο καιρό για την μετεγκατάσταση των εργαζομένων πχ Καθαριότητας,ύδρευσης, ΟΚΠΑΔΒ, κτλ που τόσα χρόνια εργάζονταν σε χώρους ακατάλληλους και ήταν σκόρπια σε διάφορες δομές?
(η σημερινή δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΟΚΠΑΔΒ αντίστοιχα, φρόντισε και για αυτό)

Πολύ δίκαιο και σοβαρό θα ήταν, αν αντιλαμβάνονταν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν μόνο δικαιώματα και διεκδικήσεις αλλά και υποχρεώσεις για τα καθήκοντα εργασίας τους.

Ακόμα πιο δίκαιο θα ήταν αν αντιλαμβάνονταν ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό θέμα στοχοποίησης της εν λόγω εργαζόμενης στους Π.Σ και ό,τι θα το διαπίστωναν και οι ίδιοι αν εμπαιναν στο κόπο να συναντηθούν πριν με την διοίκηση του ΟΚΠΑΔΒ. Δυστυχώς το να ερμηνεύει ο καθένας ως στοχοποίηση ή όπως φαντάζεται την κάθε υπόδειξη από ανώτερο του για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος, δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο για επιστολές και διαμαρτυρίες εντυπώσεων.
Για τα θέματα δε που αφορούν στους εργαζόμενους και έχει επιληφθεί αποκλειστικά η διοίκηση του ΟΚΠΑΔΒ, θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί εξ αρχής για αυτά από το σωματείο, πράγμα που ουδέποτε έγινε.

Επισημαίνεται ότι θα ήταν εποικοδομητικότερος ο ρόλος του σωματείου εργαζομένων εάν είχε πραγματική διάθεση συνεργασίας με την διοίκηση η οποία πάντα, την πόρτα του διαλόγου την κρατάει ανοικτή.

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να ακουστεί και ο δικός μου λόγος.
Β.Αρσενη-Λαμπρου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο