Πρωτοπόρος ο Δήμος Βριλησσίων και στο θέμα της αντιμετώπισης της Άνοιας και άλλων γνωστικών διαταραχών.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑ) συμμετείχε την Τετάρτη 26/9/18, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων με την Ψυχογηριατρική εταιρία "Νέστωρ" και την Γηριατρική Εταιρία Ελλάδας, με θέμα: "Φιλικοί Δήμοι προς την Άνοια".

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας.
‘Φιλικοί δήμοι προς την Άνοια’ έχουν ήδη χαρακτηριστεί λόγω της υποστήριξης που παρέχουν στους πάσχοντες ο Δήμος Βριλησσίων, ο Δήμος Βύρωνα, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Δήμος Αθηναίων.
Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ κα Β. Αρσένη-Λάμπρου παρουσίασε στο κοινό τις υποστηρικτικές κοινωνικές δομές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑΔΒ) στο Δήμο Βριλησσίων, ενώ ανέπτυξε συγκεκριμένα τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί προς το σκοπό των Φιλικών δήμων προς την Άνοια:
‘Από το 2015, λειτουργεί στη δομή των Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείου, ΔΩΡΕΑΝ για όλους, το Ιατρείο ΜΝΗΜΗΣ με πλήρη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.
Από το 2017, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν οι ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης και Σχολής Φροντιστών, αφενός μεν αντιμετωπίζοντας επιστημονικά και οργανωμένα τις ανάγκες των ατόμων άνω των 55 και ιδιαίτερα της 3ης ηλικίας αφετέρου δε προάγοντας την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την άρση του στίγματος, την αποδοχή, την κατανόηση, την ενσωμάτωση, την αίσθηση ασφάλειας, το σεβασμό.
Πλέον, ο ΟΚΠΑΔΒ βασίζεται στις δικές του δυνάμεις, (ψυχολόγοι-ιατροί) διατηρώντας τη συνεργασία με τον κ. Α. Μούγια, επιστημονικά υπεύθυνο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας "Νέστωρ " και την ομάδα του διότι στόχος ήταν και είναι η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ώστε να μπορεί το προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ, εξειδικευμένα να αντιμετωπίζει και να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη κατοίκου της πόλης μας’.
Διότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη έχει πρόσωπο στο Δήμο Βριλησσίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο