Το σημερινό δημοτικό πολιτικό τοπίο.

Πώς διαγράφεται το δημοτικό προεκλογικό τοπίο;
Οι τοπικές πολιτικές εξελίξεις τι διαστάσεις παίρνουν; Τι χαρακτήρα αποκτά ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών; Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα σε εορταστική περίοδο και όλοι περιμένουν οι μηχανές να δουλέψουν στο φουλ αμέσως μετά, πάντως και τώρα μπορεί να γίνει μια σχετική καταγραφή. 
Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης ολοκληρώνουν στην παρούσα περίοδο τον σχεδιασμό του εν γένει έργου της πρώτης δημοτικής θητείας. Μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Μαίου θα έχει περατωθεί πλήρως. Επιπλέον, ο Δήμαρχος θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει αναλυτικά τον σχεδιασμό του για την δεύτερη θητεία, σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, πέρα από την καταγραφή και την ανάδειξη του έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί. Στο επίπεδο της ευρύτερης πολιτικής θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι ο Ξένος Μανιατογιάννης θα αποτελέσει και πάλι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα έχει πρόσωπα απ' όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς  χώρους και φορείς. Δεν θα συνδεθεί με κανένα κόμμα κι ας θέλουν να τον στοχοποιούν οι δημοτικοί του αντίπαλοι. Δεν φαίνεται επιθυμεί, κατά την εκτίμησή μας, ούτε στηρίξεις, ούτε χρίσματα, ούτε δημόσιες ανακοινώσεις. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει σε προσωπικό επίπεδο. Τέλος, όσον αφορά τα πρόσωπα θα διασφαλίζεται, όπως είναι εύλογο, η συνέχεια και η ανανέωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λείψουν από την "μάχη" τα περισσότερα μέλη της ομάδας του αλλά αυτή θα εμπλουτιστεί και με αρκετά άτομα απ' όλους τους χώρους. Καθώς επιθυμεί να αναδείξει την αυτοδιοικητική του και μόνο πρόταση.
Οι συνδυασμοί που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία είναι τουλάχιστον δύο δηλαδή ο συνδυασμός του κ. Πισιμίση υποστηριζόμενου από τους τ. Δημάρχους Κ. Ιωαννίδη, Ν. Παπαδόπουλο και σημαντικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης, και ο συνδυασμός του κ. Ντινόπουλου, που όπως ο ίδιος δήλωσε έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. και υποστηρίζεται από σημαντικά δημοτικά στελέχη όπως ο Τ. Δημητρίου, η Κ. Χρυσοπούλου, η Ζ. Κουβαρά κ.α.. Σε πρώτο επίπεδο οι συνδυασμοί αυτοί είναι μέχρι σήμερα αντιπαρατιθέμενοι και μάλιστα με σκληρή αντιδικία. 
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις ο Α. Ντινόπουλος έχει κάνει εξαιρετικά αισθητή την δημόσια παρουσία του αφού τρέχει συνέχεια παντού και έχει ήδη ολοκληρώσει τις περιοδείες του - την ώρα που κανείς άλλος δεν κάνει περιοδείες - στα Δυτικά και στα Άνω Βριλήσσια. Μάλιστα έχει πραγματοποιήσει στις περιοχές αυτές και συγκεντρώσεις στις οποίες κατέθεσε δημόσια τις προτάσεις του για τα έργα που υπόσχεται να κάνει. Ταυτόχρονα, περνάει τα μηνύματά του μέσα από την μηνιαία έντυπη εφημερίδα του Βριλήσσια Πρες και την ομώνυμη ιστοσελίδα του. 
Ο Γιάννης Πισιμίσης κατ' αρχάς φαίνεται να έχει συμφωνήσει με πολλά νέα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την καινούρια και ανανεωμένη ομάδα της Νέας Πνοής. Ήδη με την αρθρογραφία του έχει καταθέσει προτάσεις και σχεδιασμούς για σημαντικά ζητήματα όπως η τοπική ανεργία κ.α.. Ξεκίνησε περαιτέρω και τις εκδηλώσεις και δράσεις του συνδυασμού του. Αρθρώνει πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο και μπορεί να προκαλέσει ευρύτερες συναινέσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο εάν εκλεγεί. 
Η Δράση για μια άλλη πόλη κατέρχεται εκ νέου στις επικείμενες εκλογές με πολύ ιδιαίτερα τα πράγματα γι' αυτήν. Δηλαδή, δεν θα έχει κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο έχει διαρρήξει τις πολιτικές αλλά και στελεχιακές σχέσεις της. Επίσης, δεν θα έχει ούτε την Ανταρσύα που έφυγε και φτιάχνει δικό της συνδυασμό με άλλες αριστερές ομάδες. Δεν θα έχει αριστερά χαρακτηριστικά αλλά μάλλον αυτοδιοικητικά και ανεξάρτητα. Όμως το μεγάλο όπλο της είναι η πολυετής παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα του Δήμου, η ευρεία τοπική γνώση της και οι δημόσιες πολλές προτάσεις της για τα δημοτικά μας θέματα. Περαιτέρω, ας μην λησμονούμε ποτέ την εξαιρετικά σημαντική πολιτική παρουσία της με σωρεία δημόσιων εκδηλώσεων, συζητήσεων και δράσεων. Επιπλέον την συνεπέστατη παρουσία του Σινε Δράση της μοναδικής Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης μας που για πολλά χρόνια παίζει κάθε εβδομάδα πολύ καλές ταινίες και υλοποιεί εκδηλώσεις για τον Κινηματογράφο. 
Ο Κώστας Παπασπηλίου και ο συνδυασμός του Πρόοδος στα Βριλήσσια πιστεύει ότι θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην επερχόμενη δημοτική εκλογή. Ήδη ξεκινά από ένα πολύ σημαντικό ποσοστό πάνω από 12% και με ορισμένες "εκπλήξεις" που θα ακολουθήσουν θεωρεί ότι θα αυτές θα γίνουν το εφαλτήριο για την δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος νίκης. Ο Κ. Παπασπηλίου έχει συμπάθειες και προσβάσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς χώρους και προσωπικές σχέσεις με παρά πολύ κόσμο καθώς αποτελεί τον πλέον έμπειρο επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού. Τον εκτιμούν προσωπικά και  στηρίζεται πολύ σε αυτό. Είναι αυτονόητο ότι ο συνδυασμός του πέρα από τα καταξιωμένα στελέχη του θα έχει και σημαντική ανανέωση.
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκθέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο συνδυασμός "Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη" που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο από δύο μέλη με επικεφαλής την Ελένη Σακισλή.
Τέλος, το ΚΚΕ στηρίζει τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εκπρόσωπος της παράταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι ο κ. Βασίλης Βήττος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο