«Πως διαχειρίζομαι τον θυμό των παιδιών".

Και πως κινώ το ενδιαφέρον τους για σωστές επιλογές, με βάση θεωρίες των σύγχρονων νευροεπιστημών;» ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 μ.μ.
Αγαπητοί Γονείς, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11) .

Το θέμα μας αυτή τη φορά είναι :  «Πως διαχειρίζομαι τον θυμό των παιδιών και πως κινώ το ενδιαφέρον τους για σωστές επιλογές, με βάση θεωρίες των σύγχρονων νευροεπιστημών;»

Περίληψη

Η ομιλήτρια θα προσπαθήσει να ενημερώσει, ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα των γονέων που παρακολούθησαν την πρώτη της διάλεξη στις 7-2-2019, και εκλαϊκεύοντας κατά το δυνατόν με βάση τις σύγχρονες γνώσεις των νευροεπιστημών, για τα εξής θέματα:

Τι είναι ο θυμός για τον εγκέφαλο; Πως μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο με θυμό; Τί σημαίνει ενδιαφέρον για τον εγκέφαλο και πως προκαλείται; Πως βοηθώ τα παιδιά να επιλέξουν και να αποκτήσουν καλές συνήθειες, καθώς επίσης και να μην εξαρτηθούν από τις ψηφιακές οθόνες;

Σας περιμένουμε!

Σύντομο βιογραφικό

Δρ. Ευσταθία Οδυσσέως Βαλιάντζα-Αφτιά

HΔρ Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1972) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Sc.) στην Αμερική (PurdueUniversity1974), στον τομέα της Μηχανικής του Περιβάλλοντος (Εnvironmentalengineering). Είναι αριστούχος Διδάκτωρ Επιστημών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Φεβρουάριο του 2009, και έχει διδάξει επί διετία, ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια με εντολή διδασκαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μεγάλο μέρος της διδακτορικής διατριβής της, αφορά τους μηχανισμούς δομής και λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.To2008 απέκτησε και το πτυχίο της νηπιαγωγού, από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Νηπιακή Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012 πραγματοποίησε, με την εποπτεία του καθηγητού της Παιδαγωγικής του ΤΕΑΠΗ κ. Κ. Χρυσαφίδη, μεταδιδακτορική έρευνα για την επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών ερεθισμάτων εν γένει σε νήπια 3-5 ετών, με ενδιαφέροντα θετικά αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα της έρευνας βασίστηκαν σε ειδικές μετρήσεις, καθώς και σε πορίσματα των νευροεπιστημών του 21ουαιώνα για τον εγκέφαλο.

Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά έχει διαρκή επαγγελματική δράση στην προστασία του περιβάλλοντος πάνω από 4 δεκαετίες, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται συστηματικά με την περιβαλλοντική αγωγήπαιδιών και γονέων. Έχει διδάξει με καινοτόμα προγράμματα επίδειξης περιβαλλοντικής αγωγής στην Φύση και στην τάξη, σε προσχολικά παιδιά του Προσχολικού Κέντρου του Ταμείου των Υπαλλήλων της Τραπέζης Ελλάδος, της Σχολής Χίλλ, του παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου «Λιλιπούπολη» Πετρουπόλεως Αττικής, καθώς και σε εφήβους του Κολλεγίου Αθηνών. Το πρόγραμμα «Αριστοτελικά παιχνίδια Λόγου και Λογικής στην Φύση» που πραγματοποίησε με τα προσχολικά παιδιά της «Λιλιπούπολης» σε 9 δάση και άλση της Αττικής (2016-2017), βραβεύτηκε ως καινοτομία περιβαλλοντικής εκπαιδεύσεως από τον θεσμό: EducationBusinessΑwards2017.

Η Δρ. Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά είναι συγγραφεύς των βιβλίων:

«Η ενέργεια του εγκεφάλου» Αθήνα-Εκδόσεις Καλέντη (2012)

·         «Τhe enterprise and the environment» Έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994)

·         «Για την Φύση και τους Έλληνες με Οδηγό τον Όμηρο»-Εκδόσεις Γεωργιάδη (2004)

Το προσωπικό της ενδιαφέρον είναι να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να αυξήσουν τις αντοχές και την ψυχραιμία τους και να μπορέσουν να αντέξουν το βάρος των αλλαγών και βελτιώσεων που απαιτεί η παιδεία των νηπίων και νέων σήμερα.


Με εκτίμηση

Β.ΑΡΣΕΝΗ-ΛΑΜΠΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο