ΠΡΟΓΑΜΜΑ CINE ΔΡΑΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ.

Το Cine-Δράση συνεχίζει και αυτό το τρίμηνο με μόνη διακοπή την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου. Με 12 ποιοτικές ταινίες από όλο τον κόσμο. Κωμωδίες, σάτιρες, ντοκιμαντέρ, κοινωνικές, αντιπολεμικές, θρίλερ.
Πρόκειται για τα φιλμ:
- Υποψήφιος Γαμπρός/ Seres Queridos, μια κωμωδία του 2004 από την Ισπανία σε σενάριο και σκηνοθεσία Dominic  Harari,
-Caramel/ Sukkar Banat μια συμπαραγωγή Γαλλίας, Λίβανου του 2007, σε σενάριο –σκηνοθεσία της Nadine Labaki, που η φετινή της ταινία «Καπερναούμ» συγκίνησε στα τελευταία Όσκαρ και γενικά συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
-Επίσημη Ιστορία/ La Historia Oficial, σε σκηνοθεσία Luis Puenzo. Μια αντιδικτατορική ταινία του 1985 από την Αργεντινή που προβάλλεται την Πέμπτη 18 Απριλίου λίγες μόνο μέρες πριν από την  επέτειο της επιβολής στη χώρα μας της 7χρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών.
-Καλή Σύζυγος/Dobra žena του 2016, από τη Σερβία σε σενάριο-σκηνοθεσία της καταξιωμένης (και στη χώρα μας) ηθοποιού Mirjana Karanovic. Μια ταινία που επιτίθεται με τον τρόπο της στην οικογένεια  ως υπενθύμιση πως αυτή γίνεται ενίοτε κρυψώνα αμαρτιών, οι οποίες με τα χρόνια  ξεχνιούνται από τους ξένους, σημαδεύουν όμως τα μέλη της.
-Mποέμικη ψυχή/Djam μια  γάλλο-ελληνική συμπαραγωγή του 2017 σε σενάριο -σκηνοθεσία Tony Gatlif. Μια ταινία ύμνο στην ρεμπέτικη μουσική και στην ανάγκη του ανθρώπου να συνευρίσκεται και να επικοινωνεί.
-Στο Κενό της /Fill the Void του 2012, από το Ισραήλ, σε σενάριο- σκηνοθεσία Rama Burshtein, που αναφέρεται στην καταπίεση που επιβάλουν οι θρησκευτικοί φονταμενταλισμοί στην καθημερινή ζωή των οπαδών τους.
 -Το δίχτυ/Geumul του 2016, από τη Νότια Κορέα, σε  σκηνοθεσία-σενάριο Kim Ki-Duk. Ένα  πολιτικό θρίλερ για τις τραγελαφικές επιπτώσεις που έχει στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Κορεατικής Χερσονήσου η αναγκαστική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας  και η συντηρούμενη επί δεκαετίες έχθρα.
Μια απλή ζωή/A Simple life του, 2011 σε σκηνοθεσία Ann Hui. Ένα μινιμαλιστικό κινέζικο διαμαντάκι για την αφοσίωση και την μεγαλοψυχία που αξίζουν όλοι οι άνθρωποι ιδίως στη δύση της ζωής τους.

-Ουζάλα/Dersu Uzala του 1975, μια σοβιετικό –γιαπωνέζικη ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του κορυφαίου  Akira Kurosawa, ένα λυρικό   οικολογικό μανιφέστο που διδάσκει την ανάγκη να προσεγγίζουμε την φύση με στοργή και να ανοίγουμε τις καρδιές μας στους ανθρώπους, τα ζώα, τα πουλιά και τα λουλούδια.   Προβάλλεται την Πέμπτη 6 Ιουνίου, μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος.
-Ο δάσκαλος είναι το παιδί/Let the Child be the Guide, ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ του  2017, σε σκηνοθεσία Alexandre Mourot. Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων, την Πέμπτη 13 Ιουνίου  ανοίγουμε συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα για το  σύστημα Μοντεσσόρι που δίδαξε την ανάγκη να διδάσκονται οι μαθητές με πρακτικές που ενισχύουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση τους.
- Foxtrot. Την  Πέμπτη 20 Ιουνίου, μεταφερόμαστε στο Β’ Γυμνάσιο και αρχίζουμε τις θερινές προβολές με την γερμανο-ισραηλινή ταινία Foxtrot του 2017 για την ανακυκλούμενη βία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους σε συνδυασμό με διαχρονικά πανανθρώπινα θέματα, με κυρίαρχο αυτό των απρόβλεπτων παιχνιδιών της μοίρας σε βάρος των ανθρώπων
-Το Χριστινάκι και Ο θανατοποινίτης κλείνουν τις προβολές αυτού του τριμήνου. Πρόκειται για δύο ταινίες μικρού μήκους των που σκηνοθέτησαν δεκαεπτά άντρες από 20 έως 60 ετών, που εκτίουν τις ποινές τους στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι  ασχολήθηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους με το σινεμά παρακολουθώντας τη Σχολή Κινηματογράφου που λειτουργεί στο χώρο τους  με υπεύθυνο διδασκαλίας τον σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινο
Το πρόγραμμα επιμελήθηκε εικαστικά η γραφίστρια Βίκυ Μαλλίρη.  Η εκτύπωση είναι δωρεά των Εκδόσεων Γαβριηλίδης. Το Cine-Δράση τους ευχαριστεί που για πολλοστή φορά μας προσέφεραν τη δυνατότητα να έχουμε ένα άρτιο καλλιτεχνικά εκτυπωμένο πρόγραμμα τριμηνιαίων προβολών.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο