Μπροστά στην νέα θητεία

Σκέψεις με αφορμή την ορκωμοσία

Ορκίζεται την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι για την νέα δημοτική θητεία. 
Αφού τους ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο τους, θα θέλαμε να πούμε και δυο λόγια γι' αυτό το "έργο". 
Ας ξεκινήσουμε με την μεγάλη έκταση των 52 στρεμμάτων της πρώην Ναυτικής Βάσης. Οφείλει η διοίκηση να την μετατρέψει ολόκληρη σε πάρκο και να απομακρύνει μπάζα, φορτηγά, εργαλεία, απορριματοδέκτες, συνεργεία και ό,τι άλλο υπάρχει στους χώρους. Κοντολογίς, κύριοι ζητάμε το πάρκο που μας ανήκει. Σε ό,τι μας αφορά θα είμαστε εδώ 365 ημέρες τον χρόνο για να υποστηρίζουμε το δίκαιο αυτό αίτημα των δημοτών απέναντι στον Δήμαρχο. Τελεία και παύλα. Όλος ο χώρος - και τα 52 στρέμματα - ΠΑΡΚΟ άμεσα δηλαδή στην νέα τετραετία.
Κι επειδή εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας ξεκαθαρίζουμε ότι στην προηγούμενη θητεία ο Δήμαρχος και η ομάδα του καθυστέρησαν στο θέμα αυτό...
Συνεχίζουμε με την έκταση του οικοδομικού τετραγώνου 61 δηλαδή του πρώην τένις κλαμπ. Αφού ο Δήμος πήρε - και μπράβο του - τα 7 στρέμματα στην προηγούμενη θητεία, και αφού τα καθάρισε - και άριστα έπραξε για να δεί ο κόσμος τα αποτελέσματα μιας  γνήσιας φιλοδημοτικής πολιτικής τώρα άμεσα πρέπει να πάρει και το υπόλοιπο 1,5 στρέμμα στην ίδια τιμή και στη συνέχεια να φτιάξει τις εγκαταστάσεις στον χώρο. Οφείλει η διοίκηση να ξέρει ότι πρέπει να τις παραδώσει στους δημότες πριν κλείσει η νέα θητεία της.
Όσον αφορά το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο οικοδομικό τετράγωνο 365 στις οδούς Κισσάβου και Μητροπούλου, όλοι εμείς μαζί με την διοίκηση που δώσαμε τους αγώνες για να τις ανακτήσει ο Δήμος, κινδυνεύουμε να γίνουμε Δήμαρχε "η χλεύη των ηττημένων"... Για ποιο λόγο; Απλώς διότι δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε εκεί μέσα. Δεν αποφασίσατε ακόμα τίποτα. Δεν δρομολογήσατε ο,τιδήποτε. Αλλά δεν νομίζετε ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τις αβελτηρίες; Φτάσανε να μας λοιδωρούν και με το δίκιο τους: "δεν σας τα λέγαμε εμείς, τον πήρατε τον χώρο και τον αφήσατε ρημάδι"... Πάρτε επιτέλους αποφάσεις.
Αυτονόητα είναι τα καίριας σημασίας ίσως και πιο σημαντικά ζητήματα όπως: η διατήρηση της καθαριότητας στο πολύ καλό σημερινό επίπεδο και η ενίσχυσή της, το δυνάμωμα και το ζωντάνεμα του πολιτισμού με μεγάλη οικονομική ενίσχυση γιατί αλλιώς δουλειά δεν θα κάνουμε, και βεβαίως του αθλητισμού. 
Αλλά για όλες τις δράσεις χρειάζονται πόροι και χρήματα. Και στο σημείο αυτό, αλήθεια να ρωτήσουμε ο Δήμος αξιοποιεί και σε ποιο βαθμό τα ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο