ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
                 
Στο πλαίσιο τομής των πολιτικών και καλλιτεχνικών ανησυχιών της, η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine-Δράση» διοργανώνει ΜΑΘΗΤΙΚΗ -ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, με θέμα «Χώρο στις Τέχνες!» και με στόχο να ανοίξει διάλογο με το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης μας, τα παιδιά μας.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 11 πμ, στην αίθουσα του πάρκου ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια, μαθητές ηλικίας 13-16 ετών θα συζητήσουν, θα συνδιαμορφώσουν και θα αποφασίσουν τρόπους και δράσεις που θα ανανοηματοδοτήσουν το πολιτισμικό γίγνεσθαι στον δήμο και τα σχολεία μας, θα δώσουν ώθηση στη δημιουργικότητά μας και θα αναβαθμίσουν το ρόλο μας στα κοινωνικά δρώμενα.

Παράλληλος στόχος της συνέλευσης είναι η εξοικείωση των μαθητών ως νέων πολιτών με την έννοια της συνέλευσης και της συναπόφασης.

Ο θεματικός άξονας της συνέλευσης είναι: ΤΕΧΝΕΣ-ΣΧΟΛΕΙΑ-ΓΕΙΤΟΝΙΑ. Το ακριβές θέμα της συνέλευσης θα συγκεκριμενοποιηθεί με βάση ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσουν οι μαθητές, ώστε να είναι κατά το δυνατόν κοντά στα ενδιαφέροντά τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στο cinedrasi2011@gmail.com, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η συνέλευση θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του Γιώργου Μόσχου, πρώην Συνήγορου του Παιδιού και ιδρυτικού μέλος της κίνησης ΠΡΩΤΑ.12 (http://www.inart12.org)


Περισσότερες πληροφορίες: www.cinedrasi.com,
cinedrasi2011@gmail.com
2111165797


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΦΗΒΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

«Χώρο στις Τέχνες!»

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
                   
Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine-Δράση» (www.cinedrasi.com) επενδύοντας στη δημοκρατία και τον πολιτισμό  επιδιώκει με συνέπεια να αναδείξει τις ποιοτικές δράσεις που θα δώσουν ώθηση στη δημιουργικότητά μας και θα αναβαθμίσουν το ρόλο μας στα κοινωνικά δρώμενα. Στο πλαίσιο τομής των πολιτικών και καλλιτεχνικών μας ανησυχιών θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης μας, τα παιδιά μας.

Καλούμε έφηβους – μαθητές και μαθήτριες των Βριλησσίων ηλικίας 13-16 ετών,
το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 11πμ  στην αίθουσα του πάρκου ΤΥΠΕΤ σε
ΜΑΘΗΤΙΚΗ -ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
για να συζητήσουν, να συνδιαμορφώσουν και να αποφασίσουν τρόπους και δράσεις
που θα ανανοηματοδοτήσουν το πολιτισμικό γίγνεσθαι στο δήμο και τα σχολεία μας.

Ο θεματικός άξονας της συνέλευσης είναι: ΤΕΧΝΕΣ -ΣΧΟΛΕΙΑ -ΓΕΙΤΟΝΙΑ. Το ακριβές θέμα της συνέλευσης θα συγκεκριμενοποιηθεί με βάση ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσουν οι μαθητές, ώστε να είναι κατά το δυνατόν κοντά στα ενδιαφέροντά τους.

Παράλληλος στόχος της συνέλευσης είναι η προαγωγή του δημοκρατικού ήθους καθώς και η εξοικείωση των μαθητών ως νέων πολιτών με την έννοια  της συνέλευσης και της συναπόφασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι γονείς /κηδεμόνες που θέλουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στη συνέλευση, αφού το συζητήσουν μαζί τους, δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας μήνυμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση cinedrasi2011@gmail.com στο οποίο θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο/ηλικία του μαθητή, τηλέφωνο επικοινωνίας και θα δηλώνεται ρητά η συναίνεσή τους για τη συμμετοχή του στη συνέλευση. Επίσης παρακαλούμε να μας επιστραφεί το συνημμένο ερωτηματολόγιο συμπληρωμένο από το μαθητή ώστε να συνδιαμορφώσουμε κατά το δυνατό, το θέμα και τη δομή της συνέλευσης.
Η επιλογή όσων συμμετέχουν στη συνέλευση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και με επιδίωξη την αναλογική εκπροσώπηση των φύλων και των ηλικιών των μαθητών.
Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν σχετικά με το θέμα και τις λεπτομέρειες μια εβδομάδα πριν τη συνέλευση
Αριθμός συμμετεχόντων: 20-40 μαθητές
Διάρκεια συνέλευσης: 2.5-3 ώρες
Η συνέλευση θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του Γιώργου Μόσχου, πρώην Συνήγορου του Παιδιού και ιδρυτικού μέλος της κίνησης ΠΡΩΤΑ.12 (http://www.inart12.org)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-Δράση (http://www.cinedrasi.com) σε προσκαλεί να πάρεις μέρος σε μια συνέλευση μεταξύ εφήβων - μαθητών σχολείων των Βριλησσίων, με θέμα “Χώρο στις Τέχνες”. Στόχος είναι η  συμβολή σου στη συζήτηση για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και η λήψη μιας απόφασης από τους ίδιους τους μαθητές.  Θα γνωρίσεις νέους φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σου και θα αποκτήσεις μια εμπειρία δημοκρατικής λήψης αποφάσεων, εκφράζοντας την επιθυμία σου και  συμμετέχοντας στη προσπάθεια  λήψης μιας απόφασης.

Η «Cine Δράση» θα βοηθήσει, όσο μπορεί, για να υλοποιηθεί η απόφασή σας.

Για να γίνει η συζήτηση πιο ουσιαστική θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτιμήσεις και οι απόψεις σου, για αυτό σου ζητάμε να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις:

Είσαι:         £  Αγόρι                           £  Κορίτσι
Είσαι μαθητής/τρια της ………  τάξης  του  ………… Γυμνασίου/Λυκείου

1. Ποιες τέχνες  σου αρέσουν περισσότερο; (μπορείς να επιλέξεις όσες θέλεις)
£       μουσική        
£       θέατρο/ κινηματογράφος
£       φωτογραφία/βίντεο
£       χορός
£       λογοτεχνία /ποίηση
£       ζωγραφική /γκράφιτι / κόμικς
£       άλλη : ………………………………………………….

 2. Τι κατά τη γνώμη σου θα έκανε τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα; (μπορείς να επιλέξεις όσες απαντήσεις θέλεις)
£ Αν αποφασίζαμε για την διεξαγωγή ενός καλλιτεχνικού διαγωνισμού ή μιας έκθεσης  ανάμεσα σε δημιουργίες των μαθητών,
£  Αν αποφασίζαμε να ζητήσουμε από τον Δήμο έναν εξοπλισμένο χώρο  που θα  λειτουργούσε ως «καλλιτεχνικό στέκι» για τους νέους .
£  Αν αποφασίζαμε να προτείνουμε στην κινηματογραφική λέσχη «Cine Δράση» την διεξαγωγή ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ με δημιουργίες των μαθητών.
£      Αν αποφασίζαμε να προτείνουμε στις διευθύνσεις των σχολείων να βάλουν περισσότερο τις τέχνες στη σχολική ζωή (στο υποχρεωτικό και το προαιρετικό πρόγραμμα)
£       Πρότεινε κάτι δικό σου :  ...............................................................................................
................................................................................................................................................
.................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................



3. Πιστεύεις ότι οι έφηβοι/μαθητές και μαθήτριες πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους για τα θέματα που τους αφορούν;
£       Ναι, σε κάθε περίπτωση.
£     Ναι, αλλά μόνο για τα θέματα που η υλοποίηση της απόφασης εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους
£       Ναι , αφού ακούσουν και την γνώμη των ενήλικων/ειδικών για το θέμα.
£       Ναι, εφόσον ισχύουν οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις μαζί.
£       Όχι, είναι καλύτερο να αποφασίζουν οι ενήλικες/ειδικοί.
£       Όχι , σε κάθε περίπτωση.


Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων
H Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Cine-Δράση» ενημερώνει πως  η συλλογή  των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω της φόρμας επικοινωνίας, καθώς και η επεξεργασία  τους είναι σύμφωνη με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ). Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό πέραν της συγκεκριμένης δράσης για την οποία συλλέγονται, ούτε θα δοθεί πρόσβαση σε οποιονδήποτε τρίτο. Κάθε υποκείμενο δεδομένων έχει  τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον  ΓΚΠΔ (πρόσβαση, διόρθωση, φορητότητα δεδομένων, περιορισμό επεξεργασίας κλπ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο