Σκέψεις από τη ζωή μας

Του Μάριου Λευθεριώτη

Ζούμε σε μιά συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, διαρκών αναταράξεων και δυσμενών καταστάσεων, που τα πάντα έρχονται και παρέρχονται, για να δόσουν τη θέση τους στα επόμενα.

Συνήθως μένουμε έξω από αυτή την πραγματικότητα και επιλέγουμε τις προσωρινά ευχάριστες καταστάσεις, για να μπούμε μέσα, να τις ζήσουμε και αμέσως βγαίνουμε, με το ευχάριστο συναίσθημα της τελευταίας μας εμπειρίας,

Ως που φθάνουν οι στιγμές των προσωπικών δοκιμασιών, όπου δεν μπορούμε να βγούμε έξω από αυτή την πραγματικότητα, γιατί κουβαλάμε μέσα μας την αναταραχή και τη θλίψη τους.. Και όλη αυτή η προσωπική αναταραχή γεμίζει το είναι μας, γιατί δεν μπορούμε να σβύσουμε από μέσα μας όλα αυτά τα  ψυχολογικά αποτυπώματα των εμπειριών, που μας συνοδεύουν  σ’ όλη μας τη ζωή. Εμπειρίες που είναι ένα σύνολο αναμνήσεων μαζύ με τα συναισθήματα που ζήσαμε και τις συνοδεύουν.

Και τότε είναι που δημιουργούνται οι «ειδικοί» χαρακτήρες και τρόποι συμπεριφοράς, με μοναδικό σκοπό να απαλλαγούμε από αυτή  την καταπίεση που μας συνθλίβει. Και η λύση που βρίσκουμε είναι στο να δημιουργήσουμε άλλους τρόπους συμπεριφοράς, συνήθως προσπαθώντας να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας με βίαιο τρόπο, που και πάλι μας βάζει στην ίδια διαδικασία και δημιουργεί καινούργια αποτυπώματα μέσα μας.
 βλέπουμε αδύνατο αυτό και έρχονται τότε οι επιτήδιοι έμποροι, να σκεπάσουν τα σκουπίδια με ναρκωτικά ψυχής και σώματος, που επιδεινώνουν την κατάσταση στο έπακρο..

Αν μπορούσαμε να ζήσουμε μιά στιγμή χωρίς κανένα σκουπίδι μέσα μας, μιά στιγμή πραγματικής αγαλλίασης, αυτάρκειας και ηρεμίας, χωρίς το φοβερό ξύπνημα της επανόδου μας στην προσωπική μας πραγματικότητα !!!

Μιά στιγμή Χάριτος, μια στιγμή που θα μας άλλαζε για πάντα ..!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο