Αποδοχή εργασίας απασχολούμενων

Μέσω κοινωφελών Προγραμμάτων ΟΑΕΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Γ. Πατούλης: «Είμαστε στο πλευρό των απασχολούμενων που διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας»

Στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στην Περιφέρεια Αττικής μέσω κοινωφελών Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο με απόφασή του κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 έλαβε με απόλυτη πλειοψηφία «απόφαση αποδοχής εργασίας».
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι απασχολούμενοι συνεχίζουν την εργασία τους στην Περιφέρεια μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη και την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων. Της σχετικής εξέλιξης είχε προηγηθεί  έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 22η συνεδρίασή του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των απασχολούμενων του Προγράμματος, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της. Για το λόγο αυτό σημείωσε, η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους στον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει.
Οι προσωρινές διαταγές ασφαλιστικών μέτρων αφορούσαν περίπου 100 απασχολούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου:
Την εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος της Νέας Αρχής για την Αττική Ε. Αβραμοπούλου. Συγκεκριμένα η εισήγηση η οποία έγινε αποδεκτή επισημαίνει μεταξύ άλλων:
Με την παρούσα εισήγηση και κατόπιν αιτήματός τους προς την Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμαι την αποδοχή εργασίας – κάτι που υπαγορεύει και η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, αλλά και η απόφαση που έλαβε με απόλυτη πλειοψηφία το Περιφερειακό  μας Συμβούλιο στην 22η Συνεδρίασή του, με θέμα : «Ψήφισμα για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, του ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια Αττικής»  – των υπαλλήλων που απασχολήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες, όπως αναφέρεται στον συνημμένο πίνακα, για δώδεκα μήνες και συνεχίζουν να εργάζονται και σήμερα. Με την παράλληλη ακόμα αξιολόγησή τους, στο πέρας του 2020.

«Τη σχετική εισήγησή μου κάνω κύριοι συνάδελφοι, δοθέντος ότι την υπαγορεύουν κοινωνικοί και ηθικής τάξης λόγοι και σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, που έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα στον κοινωνικό της ιστό, από την οικονομική δυσπραγία, παράλληλα με το γεγονός, ότι οι υπάλληλοι στους οποίους αναφερόμαστε, μπορούν να καλύψουν όπως αποφασίσαμε στο  ψήφισμά μας, την υποστελέχωση ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ήτοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εκτιμήσαμε  επίσης, ως απαραίτητη την κάλυψη των αναγκών μας, με προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.

Για τους παραπάνω λόγους, σας εισηγούμαι να γίνει αποδεκτή η εργασία τους, καθώς και τα αιτήματά τους, που αναφέρονται στο ιστορικό, τα οποία θα συνδράμουν νομικά, την δικαστική διευθέτηση του αιτήματός τους».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο