Οι προτάσεις της Νέας Πνοής

 

Για την μείωση των δημοτικών τελών

Η παρατεταμένη υγειονομική κρίση και οι ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες αυτής δημιουργούν πλέον ένα τελείως διαφοροποιημένο περιβάλλον.

Ως "Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια" καταθέσαμε επίσημη εναλλακτική πρόταση για τα δημοτικά τέλη του Δήμου Βριλησσίων για το οικονομικό έτος 2021. Η πρότασή μας εδράζεται σε δυο βασικές παραδοχές: α) Την ανάγκη ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης μας και β) Την ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών του Δήμου Βριλησσίων χωρίς να τίθεται εν αμφιβόλω η οικονομική βιωσιμότητά του.

Συγκεκριμένα προχωρήσαμε σε:

1) μείωση 20% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις εστίασης.

2) μείωση 10% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για οικοδομικές εργασίες. Να σημειωθεί εδώ ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τους συνδημότες μας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ".

3) μείωση 8% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έως 200 τ.μ.

4) μείωση 6% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις έως 1000 τ.μ. (εξαιρουμένων των Σουπερμαρκετ)

5) οριζόντια μείωση 5% στα τέλη ύδρευσης για το πάγιο και τις χρεώσεις κατανάλωσης (Γενικό Τιμολόγιο, Μειωμένο Τιμολόγιο, Κοινόχρηστο Τιμολόγιο).

Οι αντίστοιχες προτεινόμενες μειώσεις δαπανών προκειμένου να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα προκύπτουν από τον εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου Βριλησσίων όπως για παράδειγμα τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας, τα έξοδα για εκτυπώσεις, εκδόσεις, βιβλιοδετήσεις, δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων και άλλα.

Με υπευθυνότητα και σεβασμό στις ανάγκες των συμπολιτών μας ευελπιστούμε σε μια ουσιαστική συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από λαϊκιστικές κορώνες και προειλημμένες αποφάσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο