«Επικίνδυνα φαινόμενα» οι περικοπές σε Δήμους και ΔΕΗ

Ανακοίνωση της Αντίστασης και Ανατροπής Βριλησσίων

Κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε πολλές περιπτώσεις και της υδροδότησης με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι των Βριλησσίων, και άλλων δήμων, να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση ακόμα και τώρα (περισσότερες από 30 ώρες). Πολλές ήταν οι περιπτώσεις ευπαθών ομάδων που τέθηκαν σε κίνδυνο και χιλιάδες οι περιπτώσεις κόσμου που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην τηλεργασία με κίνδυνο να χάσουν το μεροκάματο τους.


Η διακοπή συνέβει από πτώσεις δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ αλλά η πραγματική αιτία της μη έγκαιρης επίλυσης του προβλήματος δεν είναι άλλη από την πολιτική των περικοπών στις υπηρεσίες των Δήμων, της υποστελέχωσης των συνεργείων τους καθώς και των δομών της ενέργειας. Η υποστελέχωση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος αφήνουν έκθετο τον κόσμο στις καταστροφές των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Άλλωστε, πρώτοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τις 12 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι η υποστελέχωση των συνεργείων θα προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών: 

Ακόμη και σε επίπεδο πρόληψης, οι υπηρεσίες του Δήμου δεν έλαβαν συγκεκριμένη ενημέρωση, από Περιφέρεια - Κυβέρνηση, για την εκτιμώμενη έκταση του χιονιά ούτε προτεινόμενο σχέδιο δράσης ώστε να προχωρήσουν σε απαραίτητες προληπτικές ενέργειες (κλάδεμα κλαδιών κοντά σε καλώδια κ.ά). Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν εξαφανίζει της ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

Το να κρύβεται η Κυβέρνηση πίσω από τα «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» μόνο ως ομολογία αποτυχίας ακούγεται στα αυτιά του κόσμου. Ακόμα χειρότερη είναι η επιμονή τους στην υποβάθμιση των κοινωνικών μας αναγκών. Ως εκ τούτου, οι εγκληματικές πολιτικές που συνεχίζουν εν μέσω πανδημίας να διαλύουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις κοινωνικές δομές των δήμων είναι οι ίδιες και σε αυτή την περίπτωση.

Γι’ αυτό και επιμένουμε στα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις ηλεκτρολόγων και παντός τύπου τεχνικών στους Δήμους και στις ΔΕΚΟ, κρατική χρηματοδότηση για πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία, τεχνική και τεχνολογική αναβάθμιση όλων των δομών και δικτύων ενέργειας, φιλικές προς το περιβάλλον, και κάτω από δημόσιο κοινωνικό έλεγχο. Μόνο έτσι διασφαλίζεται η φθηνή παροχή ρεύματος, νερού και κατ’ επέκταση θέρμανση για όλους ανεξαιρέτως.

Αντίσταση και Ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο