Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η προειδοποίηση των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πραγματικότητα όμως έφερε τους κατοίκους των Βριλησσίων αντιμέτωπους με την ίδια τραγική κατάσταση που παρουσιάζει το σύνολο των δήμων της Βόρειας Αττικής. Πολλές γειτονιές του δήμου ήταν και άλλες παραμένουν ακόμα χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό και διαδίκτυο.

Η δημοτική αρχή «αιφνιδιάστηκε» από την επίθεση του χιονιά και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ρίξειτην ευθύνη στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, όπως και η κυβέρνηση για να καλύψει τις δικές της ευθύνες και την ελλιπή προετοιμασία.

Τη στιγμή που χιλιάδες συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, ήταν αποκλεισμένοι με κίνδυνο της υγείας τους από τις διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, η οδηγία από κυβέρνηση και Δήμο ήταν «μένουμε σπίτι» ως το «φάρμακο» για κάθε νόσο. Τα προβλήματα ωστόσο δε λύνονται με ένα μήνυμα στο κινητό για να κινηθούμε «νόμιμα».

Όσες υπεράνθρωπες προσπάθειες και να κατέβαλαν τα συνεργεία του Δήμου, οι δρόμοι στις γειτονιές έμειναν κλειστοί. Εδώ αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες της υποστελέχωσης της Υπηρεσιών του Δήμου σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και η ανεπάρκεια σε ποσότητα αλατιού για τη διατήρηση ανοικτών δρόμων.

Παρέμβαση για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία, έκανε στον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων», Βασίλης Βήττος, για να παρθούν άμεσα μέτρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε ρεύμα και νερό. Η απάντηση που έλαβε ήταν η επίρριψη ευθυνών στη ΔΕΔΔΗΕ και την ΕΥΔΑΠ για την αποκατάσταση των βλαβών.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

Αυτό το γαϊτανάκι απόδοσης ευθυνών δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα και την απροθυμία των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των Δήμων να αντιμετωπίσουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Όσο αντιμετωπίζονται η ανθρώπινη ζωή και τα έργα υποδομής ως κόστος από τον κρατικό μηχανισμό, τόσο θα αποτελεί η λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού και των αναγκών του τελευταία προτεραιότητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο