Για τη μετατροπή του Κέντρου Υγείας Βριλησσίων

Σε εμβολιαστικό κέντρο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων

Σε παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας (Πρώην ΙΚΑ) Βριλησσίων προέβη η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο στις 5 Φλεβάρη. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης για μετατροπή των νοσοκομειακών και ιατρικών μονάδων σε όλη τη χώρα σε μονάδες μιας νόσου επιβεβαιώνεται και από την απόφαση να μετατραπεί το Κέντρο Υγείας Βριλησσίων αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Άμεση επίπτωση αυτής της επιλογής είναι το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες του Δήμου Βριλησσίων αλλά και του Δήμου Μελισσίων-Πεντέλης που εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση θα μείνουν χωρίς πρόσβαση σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών εγείροντας ερωτηματικά ως προς το τι θα γίνει με ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, συνταγογραφήσεις και επείγοντα περιστατικά.

Αυτή η επιλογή είναι επιλογή της κυβέρνησης η οποία εν μέσω πανδημίας – και τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μετρά ήδη εκατόμβες νεκρών – αποφασίζει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 να μειώσει τα κονδύλια για την Υγεία-Πρόνοια κατά 570 εκατομμύρια ευρώ και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 96 εκατομμύρια ευρώ, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η Υγεία γι’ αυτούς δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά κόστος. 

Σε συζήτηση του Βασίλη Βήττου με το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας διαπιστώθηκε η ανάγκη συνέχισης της μέχρι πρότινος λειτουργίας των τακτικών ιατρείων εξυπηρετώντας τις ανάγκες των περιοχών των Βριλησσίων και των Μελισσίων-Πεντέλης και παράλληλα της λειτουργίας του ως εμβολιαστικού κέντρου. Ωστόσο, προϋπόθεση αυτού αποτελεί η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις με όλους τους τρόπους διεκδικώντας:

Παράλληλη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου και ιατρείων στο Κέντρο Υγείας Βριλησσίων.

Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δημιουργία αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Άμεση επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και του νοσοκομείου Παπαδημητρίου.

Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.

Βριλήσσια, 08/02/21

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο