Νέα Πνοή: Απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης
Την ανάδειξη της θλιβερής εικόνας εγκατάλειψης του δημόσιου χώρου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου (Ο.Τ. 365) επιχειρεί για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” ζητώντας σε πρώτη φάση την άμεση αποκατάσταση των φθορών και την απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κατασκευών.
Ο χώρος αυτός, στον οποίο βρίσκεται και το γήπεδο ποδοσφαίρου που χρησιμοποιεί ο Κένταυρος Βριλησσίων, είναι 9 στρεμμάτων και από το 2016 έχει αποδοθεί στον Δήμο Βριλησσίων έπειτα από τη λήξη της σύμβασης με τον ιδιώτη που λειτουργούσε εκεί κέντρο αναψυχής. Μετά, όμως, από 5 χρόνια, η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων δεν φαίνεται να έχει κάνει κάποια ενέργεια για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του χώρου.
Ο επικεφαλής της “Νέας Πνοής” Γιάννης Πισιμίσης ανέδειξε για ακόμα μια φορά το ζήτημα με δημόσια παρέμβασή του.
«Το 2016 η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων ανακοίνωνε, εν χορδαίς και οργάνοις, την αυτονόητη τότε απόδοση του χώρου στην συμβολή των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου (Οικοδομικό Τετράγωνο 365) στον Δήμο Βριλησσίων. Αυτονόητη καθώς είχε πλέον λήξει η σύμβαση μίσθωσης με τον ιδιώτη.
Από τότε είχαμε επισημάνει την ανάγκη, αντί πανηγυρισμών, να κατατεθεί από την Διοίκηση Μανιατογιάννη μια ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση αξιοποίησης του πολύτιμου αυτού δημόσιου χώρου.
Σήμερα, 5 χρόνια μετά, ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και υποβαθμιστεί πλήρως.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν παρουσιάστηκε καν κάποιο σχέδιο αξιοποίησης. Πολλώ δε μάλλον, δεν είδαμε το παραμικρό έργο, καμία προσπάθεια αξιοποίησης ή έστω συντήρησης του χώρου.
Ευτυχώς που ο αθλητικός σύλλογος Κένταυρος Βριλησσίων, παρά τις δυσκολίες, προσπαθεί να συντηρεί με δικά του μέσα το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται εκεί.
Ωστόσο, η συντήρηση, αναβάθμιση και διαμόρφωση του δημόσιου χώρου δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα περιθωριακής σημασίας. Ιδίως όταν στην πόλη μας οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι είναι περιορισμένοι και οι ανάγκες πολλές.
Το Ο.Τ. 365, έκτασης 9 στρεμμάτων στην οδό Κισσάβου και Μητροπούλου, πρέπει να αλλάξει άμεσα όψη.
Να αποκατασταθούν οι φθορές, να απομακρυνθούν όλες οι εγκαταλελειμμένες, ακαλαίσθητες και επικίνδυνες κατασκευές, να αναβαθμιστεί και να συντηρηθεί όπως πρέπει το γήπεδο ποδοσφαίρου και επιτέλους να συζητήσουμε σοβαρά την προοπτική συνολικής αξιοποίησης και διαμόρφωσης του χώρου ακούγοντας τις ανάγκες της κοινωνίας και σχεδιάζοντας με σοβαρότητα τις υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν».