«Εκεί που μας χρωστάγανε...». Προκλητική ανακοίνωση Μανιατογιάννη.

Ναυτική Βάση: Καντίνες, παροιμίες και πιτόγυρα! - Ανάρτηση της Δράσης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή, με τη συνήθη της ελαφρότητα, έφερε για συζήτηση ένα θέμα που αφορούσε την εκμίσθωση καντίνας στη Ναυτική Βάση. Η προχειρότητα της εισήγησης ήταν ορατή με πρώτη ματιά: Στον τίτλο αναφέρονταν ότι πρόκειται «...για έγκριση εκμίσθωσης κινητής καντίνας και επιφάνειας περί τα 100 τ.μ. με δημοπρασία...», αλλά στο αποφασιστικό μέρος ότι έχουμε την «...εκμίσθωση ή μη χώρου για καντίνα - κυλικείο εντός του πάρκου...». Τελικά τι ακριβώς ήθελε να εκμισθώσει ο Δήμος, ουδέποτε αποσαφηνίστηκε. Όμως ανάλογα με την απάντηση, έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία! Προφανώς γι’ αυτό η εισήγηση δεν έφερε υπογραφή της αρμόδιας υπηρεσίας, ούτε συνοδεύονταν από εκτίμηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, πράγμα που με σαφήνεια ζητήσαμε.

Ακολούθησε μια συζήτηση η οποία είχε από όλα. Το γνωστό σόου σε εξαντλητική επανάληψη και μέχρι τελικής υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου: Μανιατογιάννης εναντίον Ντινόπουλου, Ντινόπουλος εναντίον Μανιατογιάννη, και ολίγον Πισιμίσης εναντίον Ντινόπουλου και πάλι από την αρχή. Οι παροιμίες ήταν στο φόρτε τους: Ένας «ξυνόταν στην γκλίτσα του τσοπάνη», άλλος «με λόγια έχτιζε ανώγεια και κατώγια», ενώ ένας τρίτος διαπίστωνε ότι «ενώ ο κόσμος καιγόταν...». Αυτά στο δημοτικό συμβούλιο!

Η συζήτηση άναψε ακόμη περισσότερο, για το τι προϊόντα θα παρέχει η καντίνα! Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα παρέχει ό,τι και η καντίνα της Ρεματιάς (προφανώς και αλκοόλ), άλλος μόνο νερό, καφέ και αναψυκτικά, άλλος χυμούς και βιολογικά προϊόντα. Η αναφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «όλες οι καντίνες στη χώρα μας πουλάνε πιτόγυρα», έπληξε την αισθητική και εξαγρίωσε τον δήμαρχο. Δεν έλλειψαν ούτε οι αναφορές σε αντίστοιχες εμπειρίες των μενού από την Ευρώπη και τις παρισινές καντίνες.

Θα ήταν πολύ χαριτωμένα όλα αυτά, αν δεν ήταν αρκετά σοβαρά για να τα κουβεντιάζουμε με αυτόν τον τρόπο.

Από την πλευρά μας αποδεχτήκαμε για το φετινό καλοκαίρι της πανδημίας την ανάγκη ύπαρξη καντίνας, εξηγήσαμε όμως για ποιους λόγους η εισήγηση της διοίκησης δεν θα μπορούσε να υπερψηφιστεί έτσι όπως εμφανίστηκε.

Αλλά γι’ αυτά δεν θα ακούσετε τίποτα. Δεν θα τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου. Εκεί θα αποσιωπηθεί το πώς ένα τόσο απλό ζήτημα, κατέληξε να ψηφιστεί μόνον από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, τους 10 από τους 33. (Ολογράφως, δέκα στους τριάντα τρεις). Τέτοια πειθώ έχει η διοίκηση! Δεν θα τα διαβάσετε ούτε στα κοινωνικά δίκτυα, όπου πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, βγήκαν τα γνωστά παπαγαλάκια να υποστηρίξουν πως - συλλήβδην - η αντιπολίτευση, δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των δημοτών. Μόνο ο δήμαρχος νοιάζεται. Τα 2-3 παπαγαλάκια που εναλλάσσονται σε ρόλους, ο ένας συντάσσει κείμενο, οι άλλοι το σχολιάζουν, και το αντίστροφο. Μαζί τους και κορυφαία αντιδήμαρχος, τρομάρα της, να στάζει φαρμάκι εναντίον της αντιπολίτευσης, «πόσο λίγοι», λέει, σε σχόλιό της, το οποίο αργότερα, κατόπιν ωριμότερης σκέψης, το απέσυρε. Τόση εμπιστοσύνη στη γνώμη της.

(Εγώ πάλι θεωρώ ότι δεν μιλάμε για τα συμφέροντα των δημοτών αλλά για εκείνων που θα ενοικιάσουν την καντίνα. Και μην... υποψιαστώ ότι πρόκειται για τίποτε πολιτικούς φίλους, υποψήφιους κλπ, α πα, πα, αυτά δεν γίνονται, θα φανεί σύντομα άλλωστε...).

Με αυτά και με τα άλλα, πέρασαν δυο ώρες άγονες, συζητώντας ένα θέμα, που από καντίνα και χώρο 100 τ.μ., έγινε τροχήλατη καλαίσθητη, ξύλινη κατασκευή 15-20 τ.μ. με τον αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο. Τόσο συγκεκριμένα και τόσο καλά!

Και έρχεται και ο δήμαρχος, μια μέρα μετά το δημοτικό συμβούλιο, να βγάλει ανακοίνωση για να καταγγείλει την αντιπολίτευση! Προφανώς αισθάνεται δικαωμένος από την όλη διαδικασία! Προσέξτε, τι λέει:

«Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η υποκρισία και η άρνηση του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» κόντρα σε ό,τι προτείνει η Δημοτική Αρχή Μανιατογιάννη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παντελώς αδικαιολόγητη απόρριψη της εισήγησης της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός μικρού και αναγκαίου κυλικείου (καντίνας) στον χώρο περιπάτου και άθλησης στο πάρκο «Μαρία Κάλλας», στην πρώην Ναυτική Βάση. Η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε αποκλειστικά από τα μέλη της παράταξή μας, «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» και καταψηφίστηκε από τους δήθεν «υποστηρικτές» της αναβάθμισης και αξιοποίησης του χώρου από τις παρατάξεις Ντινόπουλου και Πισιμίση, ενώ και οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Δράσης αρκέστηκαν στο «ουδέτερο παρόν».

Δηλαδή οι άνθρωποι, εισηγούνται «στο πόδι» μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί, καθ’ ότι ασαφής, ανεπαρκώς αιτιολογημένη, με παραπομπή σε ακατάλληλο για την περίπτωση νομικό πλαίσιο, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διατάξεις κατά το δοκούν, και από πάνω διαμαρτύρονται γιατί δεν τους ψηφίζουμε! Δεν είναι βέβαια δική μας αρμοδιότητα να εξηγήσουμε για ποιους λόγους καταψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όμως εμείς εξηγήσαμεμε σαφήνεια πώς έχουν τα πράγματα, χωρίς η διοίκηση να μας αντικρούσει!

Ευτυχώς πάντως, που ο δήμαρχος, στον επίλογο της ανακοίνωσής του, μας διαβεβαιώνει ότι «δεν θα σταματήσω να μάχομαι για το καλύτερο, όσα εμπόδια κι αν παρουσιαστούν. Μαχόμουν και θα μάχομαι για το συμφέρον του δήμου και του δημότη και μόνον».

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου...

Μήπως να βάλουμε και στοίχημα για το πώς θα καταλήξει η υπόθεση;

Μαρίνα Παπαχριστοδούλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο