Ο Δήμαρχος "καταπίνει την κάμηλον και διυλίζει τον κώνωπα"

Οι λόγοι που η "Νέα Πνοή" καταψήφισε την εισήγηση της Διοίκησης 

Οι λόγοι που η "Νέα Πνοή" καταψήφισε την εισήγηση της Διοίκησης Μανιατογιάννη για την δημιουργία καντίνας στην Ναυτική Βάση:

1) Η εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πάγια τακτική της Διοίκησης, ήταν παντελώς πρόχειρη και λάθος. Αναγραφόταν στην εισήγηση ως επιφάνεια κατάληψης για την καντίνα τα 100 τ.μ. Έπειτα από ερωτήσεις μας σχετικά με την μεγάλη έκταση του χώρου που θα καταλάμβανε η καντίνα, η Διοίκηση απάντησε ότι έκανε λάθος και ότι είχε φέρει παλιά εισήγηση χωρίς να την αλλάξει.

2) Σε ερώτησή μας για το που θα τοποθετούσε η Διοίκηση την καντίνα, πάλι δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις. Δεν υπήρχε ούτε ένα χωροταξικό διάγραμμα στην εισήγηση το οποίο θα αποτύπωνε την θέση της καντίνας.

3) Καταθέσαμε πρόταση μοριοδότησης για τον διαγωνισμό σχετικά με την καντίνα και πριμοδότησης συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών όπως ανέργων ή κοινωνικών επιχειρήσεων, με την Διοίκηση να απαντά ότι οι όροι του διαγωνισμού θα καθοριστούν από την οικονομική επιτροπή. Μια επιτροπή όπου η Διοίκηση έχει την απόλυτη πλειοψηφία και μπορεί να κάνει εκεί ότι θέλει.

4) Ζητήσαμε συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση της Ναυτικής Βάσης και την δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, όπως δημοτικού κινηματογράφου και βεβαίως την απόδοση ολόκληρου του χώρου της Ν. Βάσης σύμφωνα και με την σχετική δεσμευτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Διοίκηση Μανιατογιάννη δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο. Αντιθέτως, πέραν της καντίνας που όψιμα θέλει να φτιάξει στη Ναυτική Βάση, ήθελε πριν λίγο καιρό να δημιουργήσει και Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που ευτυχώς απετράπη έπειτα από τις ενέργειες σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η Διοίκηση Μανιατογιάννη θέλει τώρα με αφορμή την καντίνα (!) να παρουσιάσει την αντιπολίτευση ως κακή. Νομίζει ότι έτσι θα καλύψει τις δικές τις αδυναμίες. Έφτασε στο σημείο να αναγάγει το ίδιο το θέμα της καντίνας στη Ναυτική Βάση, ως το μείζον ζήτημα για την πόλη.

Με τόσα δομικά προβλήματα στην πόλη να παραμένουν άλυτα, είναι φανερό ότι έφτασαν πλέον στο σημείο να διυλίζουν τον κώνωπα, την δε κάμηλον να καταπίνουν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο