Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων

Δήλωση της Προέδρου Ιωάννας Κυρίτση

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας Τάκη Βουγιουκλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς. 

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης για όλους εμάς που τον γνώριζαν, υπήρξε άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, με μεγάλη προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και σημαντική αυτοδιοικητική πορεία στην πόλη μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στη σύζυγό του Έφη Πίκουλα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ιωάννα Κυρίτση

Πρόεδρος Πολιτιστικού & Αθλητικού 

Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων

Λίγα λόγια για τον Τάκη Βουγιουκλάκη…

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου του 1939. 

Σπούδασε στη Ρώμη κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Pro-Deo και σκηνοθεσία στο Centro Sperimentale di Cinematografia (C.S.C.), με καθηγητές το Βιττόριο ντε Σίκα και τον Πιέτρο Τζέρμι.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εργάστηκε ως βοηθός δίπλα σε Έλληνες & ξένους σκηνοθέτες και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής στις εταιρείες Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης & Φίνος Φιλμ, τη "χρυσή περίοδο" του ελληνικού κινηματογράφου.

Το 1963 δραστηριοποιείται σκηνοθετικά καταρχήν στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και από το 1969 στην τηλεόραση όπου σκηνοθετεί σίριαλ, σόου και εορταστικά προγράμματα. Το 1970 ξεκινά την κινηματογραφική σκηνοθετική του καριέρα. Το 1975 αποφασίζει να ασχοληθεί (και) επιχειρηματικά με το θέαμα, ιδρύοντας στην Αθήνα εταιρεία παραγωγής ταινιών, θεατρικών παραγωγών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Επόμενο καλλιτεχνικό του βήμα είναι το 1976, όταν καταπιάνεται με τη θεατρική σκηνοθεσία, "ανεβάζοντας" συνολικά 52 Θεατρικές παραστάσεις, ενώ τη δεκαετία του '80 σκηνοθετεί αρκετές ταινίες βίντεο.

Διετέλεσε:

-Γενικός Διευθυντής της εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Αστήρ TV.

-Mέλος Δ.Σ. του Κρατικού Οργανισμού "Άρμα Θέσπιδος" (Κρατική Θεατρική Σκηνή) και επί τρία συναπτά έτη, Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

-Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

-Mέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής καλλιτεχνικών σχολείων (Μ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας.

-Mέλος της Επιτροπής βράβευσης θεατρικών κειμένων - δόκιμων συγγραφέων, του Υπουργείου Πολιτισμού.

-Σύμβουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

-Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

-Ήταν Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων - "Αθηνά".

Στις εθνικές εκλογές του 1996 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής, με το κόμμα της "Πολιτικής Άνοιξης" στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών. 

Το 2002 αποφασίζει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων, αναλαμβάνοντας  Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. 

Tο 2006 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Έφη Πίκουλα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο