Η μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα μητέρα των μαχών

Για την επιβίωση της εργασίας και της κοινωνίας - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων

Με ζωντανή παρακολούθηση μέσω διαδικτύου, με 4.500 μοναδικούς θεατές, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης και Βριλησσίων, την Δευτέρα 19 Απριλίου, με θέμα: «Εργασία στην πανδημία: Σήμερα και αύριο». Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένοι ομιλητές οι: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής Βόρειου Τομέα και Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος της Επιτροπής Εργασιακών EMPL του Ευρωκοινοβουλίου, Αντρέας Νεφελούδης, μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Γενικός Γραμματέας Εργασίας και Κώστας Τσουκαλάς, Δικηγόρος - Εργατολόγος, ενώ το συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε από όλους τους ομιλητές εκτενής αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν για το χώρο της εργασίας από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και υπογραμμίστηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χρησιμοποιεί τη χώρα και τους εργαζόμενους ως πειραματόζωα, ενώ στη συνέχεια, απαντήθηκαν και ερωτήματα των συμμετεχόντων σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα και τις νέες μορφές εργασίας.

Την ίδια στιγμή, που η συντηρητική Ευρώπη αναζητά τρόπους κι εργαλεία να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μια χώρα που βγήκε από μια δεκαετή οικονομική κρίση, μένει πιστά προσκολλημένη σε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και ξηλώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα, συντρίβοντας τους εργαζόμενους και διαλύοντας ταυτόχρονα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως τόνισαν οι ομιλητές, θα παλέψει για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και θα δώσει τη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα, τη μητέρα των μαχών για την επιβίωση της εργασίας και της κοινωνίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Βριλήσσια, 20 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση Ο.Μ. Βριλησσίων αναφορικά με την διαδικτυακή εκδήλωση: « Εργασία στην Πανδημία, Σήμερα & Αύριο»

Η χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ο.Μ. Πεντέλης μαζί με την Ο.Μ. Βριλησσίων και προβλήθηκε μέσω των σελίδων που διατηρούν στο Facebook, μας απέδειξε ότι παρά την αναγκαία κοινωνική αποστασιοποίηση, η ανάγκη του κόσμου για ενημέρωση για τα εργασιακά ζητήματα, είναι μεγάλη.

Στις νέες, δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας στον εργασιακό χώρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έρχεται να προστεθεί η καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης. Η επιμονή της, από τη μία, να μην αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και των εργαζομένων και από την άλλη, μέσα από ένα νομοσχέδιο να ματαιώσει τους αγώνες ετών. Τα ωράρια, η μισθοδοσία καθώς και η παντελής απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος.

Οι τοποθετήσεις των στελεχών που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, θεωρούμε πως βοήθησαν το κοινό που την παρακολούθησε, να καταλάβει τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα και έδωσε το στίγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα δώσει μάχη για να αποτρέψει τα επιζήμια σχέδια της κυβέρνησης.

Ως Ο.Μ. Βριλησσίων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. :


Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου - Βουλευτής, Τομεάρχης Εργασίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία

Κώστας Αρβανίτης - Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Μέλος Επιτροπής Εργασιακών EMPL του Ε/Κ

Ανδρέας Νεφελούδης - Μέλος τμ. Εργατικής Πολιτικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία, πρ. Γενικός Γραμματέας Εργασίας

Κώστας Τσουκαλάς - Δικηγόρος-Εργατολόγος

Tον συντονιστή της εκδήλωσης, δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο