Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Φεύγουν τα απορριματοφόρα που… μένουν

Στην πρώην Ναυτική Βάση- Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Βριλησσίων

Φεύγουν τα απορριματοφόρα που… μένουν στην πρώην Ναυτική Βάση

Το φυσικό επακόλουθο του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση την περσινή χρονιά, αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πρώην ναυτική βάση Βριλησσίων με καταστροφικές συνέπειες στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η απόφαση του Δήμου να διατηρήσει τη στάθμευση των απορριματοφόρων στην πρώην ναυτική βάση την μετέτρεψε από έναν ζωτικό, για την ευρύτερη περιοχή, χώρο πρασίνου και ήπιων αθλητικών χρήσεων, κυριολεκτικά, σε σκουπιδότοπο.

Στοίβες από αδρανή υλικά και μπάζα από εργολαβίες, παλιούς λαμπτήρες από την οδοποιία του Δήμου Βριλησσίων και άλλου είδους άχρηστα υλικά εύφλεκτα και μη, παροπλισμένα οχήματα σε αχρησία συνθέτουν σήμερα το σκηνικό με αυξημένη την επικινδυνότητα πυρκαγιάς σε μια περίοδο που συνάνθρωποί μας μετράνε τις πληγές τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Παρά την πάγια και ξεκάθαρη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης να απομακρυνθούν άμεσα από την πρώην ναυτική βάση τα απορριματοφόρα και να αποκατασταθεί το πάρκο, η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε σε περσινό δημοτικό συμβούλιο να δοθεί ένας χρόνος παράτασης προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος με καταληκτική ημερομηνία την 6η Μάη του 2021. Τέσσερις μήνες μετά από αυτήν την ημερομηνία και συμπληρώνοντας σχεδόν δεκαετία, η κατάσταση όχι απλά δε βελτιώθηκε αλλά πλέον έχει ξεπεράσει και τα όρια του επικίνδυνου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλουμε το διαρκές περιβαλλοντολογικό έγκλημα που διαπράττεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τις πλάτες του Δήμου. Η γη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και γι’ αυτόν το λόγο δε μπορεί να αποτελεί κερδοφόρα διέξοδο στις κάθε είδους επενδυτικές επιλογές των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε το λαό των Βριλησσίων σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και απαιτούμε:

Να απομακρυνθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση όλα τα απορριματοφόρα, τα μπάζα και τα επικίνδυνα και άχρηστα φερτά υλικά.

Να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες ώστε να μετατραπεί εξ ολοκλήρου η πρώην ναυτική βάση σε χώρο πρασίνου και αθλητικών δραστηριοτήτων.


Δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων

Βασίλης Βήττος

09/09/21