Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ΛΥΚΕΙΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ



Η αναγκαιότητα ανέγερσης του 3ου Λυκείου Βριλησσίων αποτελεί πάγια και διαχρονική θέση όχι μόνο της παράταξής μας αλλά και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης.

Το Οικοδομικό Τετράγωνο έκτασης 4 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πλαταιών πρέπει μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεων - καθυστερήσεις για τις οποίες φέρει τεράστια ευθύνη η παρούσα Διοίκηση - να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου διδακτηρίου. 

Από το 2011 υπάρχει έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (νυν Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) με το οποίο δεσμεύεται για την χρηματοδότηση όχι μόνο της ανέγερσης του Λυκείου αλλά και της απαλλοτρίωσης της συγκεκριμένης έκτασης. Ένα κεκτημένο της Διοίκησης του Κ. Ιωαννίδη από το οποίο δεν επιτρέπεται να παραιτηθούμε.

Μετά και την υπερψήφιση του τελευταίου πρακτικού καταλληλότητας του χώρου από το Δημοτικό Συμβούλιο καλούμε την Διοίκηση να μην χρονοτριβήσει άλλο και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. 

Είναι παντελώς παράλογο αφενός να στερούνται επί χρόνια τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τους επί του συγκεκριμένου χώρου οι ιδιοκτήτες και αφετέρου να στερείται η σχολική κοινότητα και συνολικά η πόλη μιας αναγκαίας εκπαιδευτικής υποδομής.

Ιδίως με την αύξηση του πληθυσμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας η ανάγκη δημιουργίας του 3ου Λυκείου είναι πλέον επιτακτική. Καλούμε, δε, την Διοίκηση να μην προχωρήσει με την προσφιλή της διαδικασία της διαπραγμάτευσης και απευθείας αγοράς του χώρου και μάλιστα με ίδιους πόρους, αλλά να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης βάσει και της σχετικής δέσμευσης του πρώην ΟΣΚ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο