Απάντηση Γιάννη Πισιμίση στον Δήμαρχο

Για το Τρίτο Λύκειο


Με έκπληξη διαβάζω την ανακοίνωση του κ. Μανιατογιάννη για το 3ο Λύκειο. Μια ανακοίνωση που προβληματίζει όχι μόνο για το ύφος της αλλά και για την ουσία του περιεχομένου της.

Το προσβλητικό και επιθετικό ύφος των ανακοινώσεων του Δημάρχου είναι βέβαια γνωστό. Ωστόσο, εντός της ανακοίνωσης αναφέρονται μια σειρά ενεργειών για την ίδρυση του 3ου Λυκείου οι οποίες είναι όλες ενέργειες που δεν έγιναν επί Διοίκησης Μανιατογιάννη αλλά επί Διοίκησης Ιωαννίδη! 

Υπενθυμίζουμε ότι:

1) το 3ο Λύκειο ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 788Β΄/6-5-2008

2) τα πρακτικά καταλληλότητας με τα οποία κρίθηκε ο χώρος επί των οδών Κύπρου και Πλαταιών ΟΤ35 αναγκαίος και κατάλληλος για την ανέγερση του Λυκείου είναι του 2009 και 2010.

3) Το Ο.Τ.35 (Κύπρου και Πλαταιών) χαρακτηρίστηκε ως χώρος για την ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου με το ΦΕΚ233/ΑΑΠ/09.07.2012 ‘(τροποποίηση τμήματος του Ο.Τ.35 του ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Βριλησσίων).

4) Ο Οργανισμός σχολικών κτιρίων (ΟΣΚ Α.Ε.) με το αριθμό. ΕΓ 32Τ1/3114/6-4-11 έγγραφό του προς τον τότε Δήμαρχο της πόλης κ. Κ. Ιωαννίδη τον ενημέρωνε ότι: « Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού του χώρου ως σχολείου και εκδοθεί ΦΕΚ χαρακτηρισμού είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειές για την απαλλοτρίωση του χώρου και την κατασκευή του χώρου».

5) Ο Οργανισμός σχολικών κτιρίων (ΟΣΚ Α.Ε.) με το αριθμό. ΕΓ 32Τ1/15190/10-12-2013 έγγραφό του προς τον τότε Δήμαρχο της πόλης κ. Κ. Ιωαννίδη τον ενημέρωνε ότι: « Προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες απόκτησής χώρου για την ανέγερση του διδακτηρίου παρακαλούμε…να συγκροτήσετε εκ νέου την Επιτροπή Καταλληλόλητας…». 

Όλες ενέργειες που δεν έγιναν επί Διοίκησης Μανιατογιάννη. 

Από το 2016 και την απόρριψη της αίτησης ακυρώσεως από το ΣτΕ, που εν τω μεταξύ έχει αναλάβει την Διοίκηση ο κ. Μανιατογιάννης, δεν έγινε καμία ενέργεια. Μάλιστα σε πολλαπλές και αγωνιώδεις ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία της υπόθεσης παίρναμε μόνο αόριστες απαντήσεις. Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση Μανιατογιάννη έλαβε πλήρη φάκελο όλων των εκκρεμών υποθέσεων από την Διοίκηση Ιωαννίδη μεταξύ αυτών και των δικαστικών εκκρεμοτήτων (υπόθεση 3ου Λυκείου, ENERGA, Δάσος Θεοκλήτου, Ναυτική Βάση κ.α.). 

Μετά από 5 χρόνια καθυστερήσεων και έπειτα από εξώδικες δηλώσεις των ιδιοκτητών στον Δήμο Βριλησσίων, ο κ. Μανιατογιάννης έφερε επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο το νέο πρακτικό καταλληλότητας. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ όπου συζητήθηκε το θέμα, η Διοίκηση Μανιατογιάννη, προκειμένου να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις της, πρόβαλε ως επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να βρει την απόφαση του ΣτΕ αλλά ούτε και να έρθει σε επικοινωνία με τον δικηγόρο που από πλευράς Δήμου είχε αναλάβει την υπόθεση! Με λίγα λόγια ο κ. Μανιατογιάννης, ως Δήμαρχος της πόλης, αγνοούσε όλα αυτά τα χρόνια το τι έχει συμβεί. 

Ας μην κατηγορεί λοιπόν εμάς για μικροπολιτική και λαϊκισμό. Να δει επιτέλους σοβαρά την υπόθεση δημιουργίας του 3ου Λυκείου έστω και τώρα , χωρίς άλλες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, και βεβαίως να μην προχωρήσει ξανά με την προσφιλή του διαδικασία της διαπραγμάτευσης και απευθείας αγοράς του χώρου και μάλιστα με ίδιους πόρους, αλλά να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης βάσει και της σχετικής δέσμευσης του πρώην ΟΣΚ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο