Θύμα φασιστικής επίθεσης o Ορέστης Ηλίας

O πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων δέχτηκε άνανδρη επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στου Ψυρρή - Αναδημοσίευση από τη Δράση.

 

Θύμα του τραμπουκισμού της Χ.Α. έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα ο Ορέστης Ηλίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια».


Τέτοιου είδους γεγονότα είναι βέβαια απαράδεκτα και καταδικαστέα. Η κοινωνία οφείλει να τα απομονώνει και να τα καταδικάζει, όπου κι αν εκδηλώνονται, στον δρόμο, στο λεωφορείο, στην καθημερινότητα. Η πολιτική δράση είναι συστατικό της δημοκρατίας και δεν νοείται να μπαίνει στην έγκριση ούτε φασιστικών ομάδων, ούτε κανενός άλλου.


Πίσω από αυτά όμως, βρίσκεται η έννοια της ίδιας της Πολιτικής που καταρρέει. Αυτό επιτρέπει να αναπτύσσονται κάθε είδους λαϊκισμοί και οι τραμπουκισμοί να γίνονται κυρίαρχη πρακτική σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Είναι η εκτροπή της πολιτικής σε αντιμαχίες γύρω από αδιέξοδους δρόμους το βαθύτερο ζήτημα.


Γνωρίζουμε ότι όσο η κρίση βαθαίνει, περιστατικά σαν αυτά με τον Ορέστη θα πληθαίνουν. Γνωρίζουμε επίσης, πού αυτά μπορεί να καταλήξουν και ποια τροπή μπορεί να πάρουν. Η επαγρύπνησή μας οφείλει να είναι διαρκής, ειλικρινής και αποφασιστική. Και η ματιά μας πάνω στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα κριτική, διαυγής και πιο διεισδυτική.



Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


Φωτογραφία: https://www.tovima.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο