Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Καμία ουσιαστική αλλαγή στη σύνθεση Προεδρείου - Επιτροπών.

Στις σημερινές Δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Επανεξελέγη ο κ. Λύτρας - θεσμική «διαμαρτυρία» της ΔΡΑΣΗΣ


Στο μισό της τρέχουσας δημαρχιακής περιόδου 1919-2023, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Βριλήσσια, όπως και σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, η πρώτη Ειδική συνεδρίαση του έτους για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα «Μουσών» της Κισσάβου με τη συμμετοχή του Δημάρχου και 26 εκ των 33 δημοτικών συμβούλων, (7 απόντες), για να ολοκληρωθεί «χωρίς εκπλήξεις», εντός περίπου δύο ωρών, με τις τρείς προβλεπόμενες ψηφοφορίες.


Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ


Η σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου των Βριλησσίων έχει ως εξής: Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Απόστολος Λύτρας, προτεινόμενος από τη διοικούσα παράταξη «Δήμος Δημιουργίας», (17 θετικοί ψήφοι), αντιπρόεδρος, αντί του Κ. Φαράκλα, ο κ. Τάσος Δημητρίου, προτεινόμενος, από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ντινόπουλος - Βριλήσσια Δυνατά» (22 θετικές ψήφοι) και Γραμματέας ο κ. Πάνος Αναγνώστου, προτεινόμενος από την «Νέα Πνοή», (22 θετικές ψήφοι).


Μόνη στιγμή συζήτησης σε όλη τη διαδικασία, ο διάλογος Λύτρα – Τσούτσια για το θέμα της εκλογής Προέδρου:


Συγκεκριμένα, η «ΔΡΑΣΗ» δια του επικεφαλής της, πριν την ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου, εξήγησε ότι οι τρείς δημοτικοί της σύμβουλοι (Τσούτσιας, Παπαχριστοδούλου, Κρητικός), θα υπερψηφίσουν όλες τις υποψηφιότητες εκτός αυτής του προέδρου. Όπως ανέφερε ο κ. Τσούτσιας, η στάση αυτή είναι συνέπεια της κριτικής που έχει ασκήσει η παράταξη όλο το προηγούμενο διάστημα στον Πρόεδρο για την προβληματική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Ενδεικτικά, έγινε αναφορά στην μεροληπτική υπέρ της διοίκησης στάση του προέδρου κατά τη συνεδρίαση για το θέμα της Ναυτικής Βάσης που είχε αιτηθεί η αντιπολίτευση. Επιπλέον, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΗΣ, «μπορεί η παρουσία ενός επιτυχημένου νομικού στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να αποτελεί τιμή για το σώμα, ωστόσο ένας πρόεδρος πρέπει να είναι κοντά στο δημοτικό συμβούλιο και να μην λειτουργεί ουσιαστικά μόνον ως προεδρεύων».


Στον επικεφαλής της ΔΡΑΣΗΣ απάντησε με… κατανόηση ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, δηλώνοντας, μετά την ψηφοφορία, πως «ό,τι μπορώ κάνω, προσπαθώ να μην έχει κανείς παράπονο, ανοίγω τις διαδικασίες σε ό,τι αφορά τους χρόνους και προσπαθώ να βγαίνω έξω από «κομματικές» γραμμές και να αντιμετωπίζω όλους τους συναδέλφους με τον ίδιο τρόπο». «Πολλά πράγματα», είπε ο κ. Λύτρας, «δεν είναι στο χέρι του προέδρου αλλά της διοίκησης. Όποιος έχει διοικήσει, ξέρει ότι δεν είναι απλό να πεις «αύριο έχουμε δημοτικό συμβούλιο», αυτά είναι απόφαση της διοίκησης». Και κατέληξε, «μεγάλωσε εδώ, είμαι εδώ από την πρώτη δημοτικού, ένα καλό έχουμε στα Βριλήσσια, ότι όλοι είμαστε γνωστοί και αγαπημένοι, μακάρι αυτό να μην αλλάξει!»


Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


Σε ότι αφορά τις ψηφοφορίες για τη σύνθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ούτε εδώ υπήρξαν εκπλήξεις. Με μοναδική μεταβολή ήταν από την πλευρά της «Νέας Πνοής» η εκλογή του κ. Σταματελόπουλου ως τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής έναντι της κας Μαντινίδου που παραμένει ως αναπληρωματική. Κατά τα άλλα, η σύνθεση των Επιτροπών παραμένει ως έχει:


Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βριλησσίων

Μέλη οριζόμενα από τον Δήμαρχο:

Πρόεδρος Κ. Βαφειάδης,

Β. Αρσένη και Π. Φυκίρης,

Από την διοικούσα παράταξη «Δήμος Δημιουργίας»

Ι. Κυρίτση, Φ. Μάρα (αναπληρωματικοί: Μ. Ντούμα, Χρ. Μαλακού)

Από την παράταξη «Ντινόπουλος - Βριλήσσια Δυνατά»

Κ. Χρυσοπούλου, Αν. Δημητρίου (αναπληρωματικοί: Αν. Χρηστάκης, Μαρ. Δεσποτίδης)

Από την «Νέα Πνοή»

Γ. Μαρίνης, Ν. Σταματελόπουλος (αναπληρωματικοί: Χρ. Κάππας, Σ. Μαντινίδου)


Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βριλησσίων

Μέλη οριζόμενα από τον Δήμαρχο:

Πρόεδρος Π. Φυκίρης,

Σ. Χατζάρα και Κ. Βαφειαδης,

Από την διοικούσα παράταξη «Δήμος Δημιουργίας»

Ι. Κυρίτση, Χρ. Μαλακού, (αναπληρωματικοί: Φ. Μάρα, Μ. Ντούμα)

Από την παράταξη «Ντινόπουλος - Βριλήσσια Δυνατά»

Αν. Χρηστάκης, Χρ. Γούναρης (αναπληρωματικοί: Μαρ. Δεσποτίδης, Ν. Γεροντάκη)

Από την «Νέα Πνοή»

Ν. Τσιλιγκάκης, Άκης Δημαράς, (αναπληρωματικοί: Π. Αναγνώστου, Γ. Μαρίνης)


Υπενθυμίζουμε ότι η σύνθεση των 9 μελών Επιτροπών του Δήμου Βριλησσίων προκύπτει με βάση τις αντιδημοκρατικές «ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου» περί κυβερνησιμότητας, σύμφωνα με τις οποίες, οι συσχετισμοί διαμορφώνονται «εξ’ ορισμού» και ανεξάρτητα από τη θέληση των παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρώτη συνέπεια τον αποκλεισμό των μικρότερων παρατάξεων του Δ.Σ. από τις ολοένα και πιο αποφασιστικού βάρους, Επιτροπές, και δεύτερον, με διασφάλιση της πλειοψηφίας υπέρ των εκάστοτε διοικούντων.


Ακριβώς αυτή η αντιδημοκρατική συνθήκη υπήρξε ο λόγος που οι δημοτικοί της σύμβουλοι της ΔΡΑΣΗΣ, ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής των Επιτροπών, ψήφισαν «Λευκό» σε όλες τις περιπτώσεις, ανεξαρτήτως προσώπων, όπως εκ των προτέρων δηλώθηκε.


Για τον ίδιο λόγο εξάλλου, και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων» Βασίλης Βήττος ενημέρωσε το σώμα ότι θα απήχε της ψηφοφορίας.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη