Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

"ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ"

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 6.οο μ.μ. στην Αίθουσα Μουσών (Κισσάβου 11)


Το ΚΚΕ καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ "ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ" το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 6.οο το απόγευμα στην Αίθουσα Μουσών, Κισσαβου 11.


«Το σημείο όπου κυλά σήμερα η Ιστορία μας είναι το τοπίο που το έγκλημα δοξάστηκε ως υπέρτατη αρετή.


Μέρα χωρίς αίμα εδώ, είναι μέρα χωρίς ήλιο.


Εδώ η ζωή είναι να αφουγκράζεται τον δήμιο σαν έρχεται. Μέρα και νύχτα... Ωσπου να μπερδευτεί η μέρα με τη νύχτα και να γίνει μόνο νύχτα...».


Με αυτά τα λόγια εισάγεται ο θεατής στο ντοκιμαντέρ «Μπόλικη πέτρα Μπόλικη καρδιά» και περιδιαβαίνει στο νησί της φρίκης, στο Νταχάου της Μεσογείου όπως ονομάστηκε...


«Πρωταγωνιστές» του τα λόγια των συντρόφων μας που εξορίστηκαν εκεί, που πόνεσαν, που βασανίστηκαν, που δε σταμάτησαν λεπτό να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Λόγια που γεμίζουν την καρδιά με εικόνες, λόγια και περιγραφές που δυσκολεύεται καμιά φορά να χωρέσει ο ανθρώπινος νους...


Το ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου  στις 6.οο το απόγευμα στην Αίθουσα Μουσών στην οδό Κισσάβου 11 στα Βριλήσσια εισάγει τον θεατή στην ιστορία της Μακρονήσου.


Είναι μια παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στη μνήμη των αλύγιστων της ταξικής πάλης, αλλά κι ένα ξεσκόνισμα της μνήμης όλων μας τούτο τον καιρό που καλλιεργείται επιμελώς "η εξίσωση του ΘΥΤΗ με το ΘΥΜΑ"


Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς COVID-19.