Δήλωση του Γιάννη Πισιμίση

Για τα pcr tests στον Δήμο Βριλησσίων

Δεν είναι πλέον λίγοι οι Δήμοι ανά την επικράτεια, που έχοντας ως μέσο την διαπραγματευτική τους δύναμη, κατάφεραν να πετύχουν πολύ καλύτερες τιμές για την διεξαγωγή pcr tests για τους δημότες τους. Τιμές πολύ χαμηλότερες από την ανώτατη των 47€. Εξάλλου, το ίδιο το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει κάνει σαφές ότι αυτή είναι η ανώτατη τιμή, μπορούν να επιτευχθούν και χαμηλότερες. 

Πρόσφατα ο Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε pcr tests στα 30€ ενώ και ο όμορος Δήμος Χαλανδρίου έπειτα από κατάθεση προσφορών έχει εξασφαλίσει tests στα 24€ για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των σχολείων του Χαλανδρίου. Το διαγνωστικό κέντρο, μάλιστα, με το οποίο συνεργάζεται βρίσκεται στα Βριλήσσια. 

Έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων πρέπει να ενεργοποιηθεί. Την καλούμε να σταματήσει επιτέλους να παρακολουθεί με αδράνεια και να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν υποδείξει οι παραπάνω Δήμοι. Η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη δεν μπορεί να αποτελούν έννοιες θεωρητικής σημασίας, απαιτούνται πολιτικές παρέμβασης με πραγματικό αντίκρισμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο