Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: η υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης

Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των α(χ)ρίστων

Οι βουλευτές Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Ζαχαριάδης και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, αντιδρώντας άμεσα στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το μοναδικό νοσοκομείο Παίδων στη βορειοανατολική Αττική αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο,  επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μαζί με τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πεντέλης, μέλη του Συντονιστικού και της Οργάνωσης, καθώς και μέλη της ΝΕΒΑ, για να ενημερωθούν από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Εν μέσω σαρωτικού κύματος πανδημίας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για 80.000 κρούσματα  ημερησίως, με τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα 10.1.2022, όπως ακριβώς έκλεισαν, με πολυπληθή τμήματα και ανεπαρκή μέτρα προστασίας, με τους γονείς να κάνουν «κυνήγι του θησαυρού» για να προμηθευτούν τα απαραίτητα self-test, η πιο ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας από τη μεταπολίτευση, καταργεί, επί της ουσίας, τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το τελευταίο λιθαράκι μιας μακράς προσπάθειας υποβάθμισης ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί περίπου 10.000 παιδιά το μήνα, καλύπτοντας ανάγκες νοσηλείας παιδιών από ολόκληρη τη χώρα.  

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η «Μαξίμου Α.Ε.», δεν ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που την στηρίζουν. Καταργεί μια δημόσια δομή υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού, που ήδη διενεργείται στο Παίδων Πεντέλης και στρέφει τους γονείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια Παίδων αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως εμπόρευμα. Αντιμετωπίζει τα παιδιά μας ως πειραματόζωα και ως πελάτες. 

Είναι ανάλγητοι, άσχετοι κι επικίνδυνοι.

Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δημόσιες δομές υγείας.

Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας.

Θα κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας ζωντανή.

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

Συντονιστική Επιτροπή

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης

8/1/2022