Το Κ.Κ.Ε. για την αναστολή εφημερίας του Παίδων Πεντέλης

Και την μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο


Κοινοβουλευτική Ομάδα Κ.Κ.Ε.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας


Θέμα: Για την αναστολή εφημερίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και την μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο


Με την πανδημία να καλπάζει και παράλληλα με το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση αποφάσισε την άκρως επικίνδυνη αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενός από τα τρία αμιγώς Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής και την μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων έχει οδηγήσει σε εντατικοποίηση, που επιδεινώθηκε εν μέσω πανδημίας. Οι εργαζόμενοι στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εκατοντάδες περιστατικά στα επείγοντα, με την προσέλευση και την αναμονή τους τελευταίους μήνες να έχει εκτοξευθεί. Επιπλέον λειτουργούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία - με την πλειοψηφία των παιδιατρικών υποειδικοτήτων - εξυπηρετώντας τεράστιο όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έναντι της covid-19 με συνεχείς βάρδιες, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις σε μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες εμβολιασμού του πληθυσμού.

Η απόφαση να διακοπεί η εφημερία του νοσοκομείου, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο εμβολιασμού, σημαίνει τεράστια υποβάθμιση του «Παίδων Πεντέλης», επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των υπόλοιπων παιδιατρικών νοσοκομείων, αύξηση της αναμονής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, παιδιά με χρόνια νοσήματα που πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, ειδικευόμενοι ιατροί που η εκπαίδευσή τους θα υποβαθμιστεί, μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη κενών.

 Την ίδια στιγμή τα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Τμήματα Γενικών Νοσοκομείων είναι αποψιλωμένα από παιδιάτρους και τώρα δίνεται η χαριστική βολή με την αναστολή λειτουργίας ενός ολόκληρου νοσοκομείων Παίδων. 

Αυτή η κατάσταση θα ωθήσει τις περισσότερες οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα,  καθότι ο γονέας θα έχει πλέον δύο επιλογές: ή θα περιμένει στην πολύωρη αναμονή των παιδιατρικών νοσοκομείων ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία δεν νοσηλεύουν περιστατικά covid-19. 



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,  τι μέτρα θα ληφθούν ώστε:

Να παραμείνει ενταγμένο το «Παίδων Πεντέλης» κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών.

Να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπως και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.


Ο Βουλευτής

Λαμπρούλης Γιώργος


Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο