Όχι στον βούρκο της τοπικής πολιτικής.

Η ζωή είναι μικρή και δεν πρέπει να μας ξεφτιλίζει σε ακόμα μικρότερους.

Γράφει ο Γιώργος Παναγόπουλος

Βρισκόμαστε περισσότερο από ενάμισυ χρόνο πριν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι, σε κανονικές συνθήκες, είμαστε ακόμα κάπως μακριά από τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση. Επίσης, πως το τοπικό πολιτικό κλίμα θα παρέμενε ακόμα εξαιρετικά ήπιο, αφού έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Όλα αυτά, ωστόσο, θα υπήρχαν σε κανονικές συνθήκες.

Εδώ στα Βριλήσσια, βέβαια, τα πολιτικά πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, διαφέρουν ολότελα. Δεν ξέρω "τα γιατί και  τα διότι", ή κι αν κάτι σκέφτομαι δεν είναι καλό για την πόλη να το πω. Όπως άλλωστε σοφά μάλλον πράττουν σημαντικοί πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με πολυκύμαντη ιστορία στον τόπο μας. Καθώς κι αυτοί, αν και ξέρουν, δεν μιλούν τώρα. Για να μην πυροδοτήσουν εκ νέου τα όποια τοπικά πολιτικά πάθη. Θα μιλήσουν όμως, σίγουρα, όπως και παλαιότερα το έκαναν στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, δηλαδή στην επίσημη προεκλογική περίοδο. Και όλοι τότε θα πράξουμε αυτό που χρειάζεται ώστε η πόλη να παραμείνει στην ησυχία και στην ηρεμία της , στην πολιτική ηπιότητα και νηφαλιότητα, γιατί εξάλλου δεν έχουμε και τίποτα σοβαρό να χωρίσουμε μεταξύ μας εμείς οι δημότες.

Ενδέχεται όμως, να έχουν να "χωρίσουν" πολλά μεταξύ τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οι επίδοξοι διεκδικητές της τοπικής εξουσίας. Για τους δικούς τους λόγους και τις προσωπικές τους ή και τις πολιτικές ακόμα σκοπιμότητές τους. Και γι' αυτό παρουσιάζονται ιδιαιτέρως ευεπίφοροι στις τρέχουσες και απίστευτες, για μια πόλη σαν την δική μας, οξύνσεις...

Ο καθένας βέβαια τα ρίχνει στον άλλον και όλοι μαζί σε όλους. Εντάξει το καταλαβαίνουμε πια "πολιτική" κάνουν οι άνθρωποι. Με την τρέχουσα και κρατούσα αντίληψη και όχι πολιτική ως συνείδηση του χρέους απέναντι στην πόλη. Όχι όλοι βέβαια, δεν είναι ισοπεδωτική η αναφορά, κάτι τέτοιο θα ήταν αυταρχικών αντιλήψεων. 

Παρόλα αυτά, οφείλω να επισημάνω την αίσθησή μου ότι το πολιτικό κλίμα δηλητηριάζεται εντελώς και πάλι στην πόλη μας. Δηλαδή τι θα γίνει στη συνέχεια; Που και εκλογές θα έχουμε και την αναγκαία πολιτική ένταση, και περαιτέρω αντιπαραθέσεις λόγω των ζυμώσεων που θα γίνονται, εκ των πραγμάτων, εφέτος στην πόλη; "Θα σκοτωθούνε στους δρόμους; Θα βγάλουνε μαχαίρια; Θα χυθεί αίμα;" Πολιτικά  πάντα το εννοούμε, έτσι  για να μην παρεξηγηθούμε.

Η πόλωση και το δηλητήριο στους δημότες μια πόλης που δεν έχουν και τα τόσο σοβαρά προβλήματα που να τους διαιρούν είναι πολιτικό έγκλημα και ως τέτοιο θα το καταγγέλλουμε διαρκώς. Με την ελπίδα ότι και οι δημότες όχι μόνο δεν θα ακολουθήσουν τους πολιτικούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά επιπλέον θα τους περιφρονήσουν και θα τους ρίξουν στον τοπικό πολιτικό Καιάδα. 

Καλούμε όλες τις ήπιες και σκεπτόμενες πολιτικές δυνάμεις των Βριλησσίων, όχι μόνο να μην ενδώσουν στις καταστροφικές "σειρήνες" και στα "τύμπανα του πολέμου" στον τόπο μας, αλλά να καταδικάσουν το διαφαινόμενο έγκλημα, πτυχές του οποίου ήδη αντικρύζουμε.

Κοιτάζουμε μπροστά. Αφήνουμε το παρελθόν στη μιζέρια του. Καλούμε όλους τους ντόπιους πολιτικούς να καταγγείλουν τον βούρκο της πολιτικής. Να μην κυλιστούν και να μην βρωμιστούν μέσα σ' αυτόν. Να ασκήσουν πολιτική με την έννοια του χρέους στην πόλη μας. Η ζωή είναι μικρή και δεν πρέπει να μας ξεφτιλίζει σε ακόμα μικρότερους.

Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα.   

Φωτό: e-dromos.gr  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο