ΣΚΟ - ΤΩ - ΜΟΣ...

Ντινόπουλος - Πισιμίσης "στα μαχαίρια". Τα εκατέρωθεν δημοσιεύματα.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ VRILISSIA PRESS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

"Πισιμίσης: ‘Εχει σηκωθεί από την θέση του και εκλιπαρεί γονατιστός τον Μαυραγάννη να πει μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν!

Οχι απλώς σηκώθηκε από την προκαθορισμένη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο αλλά πήγε τρέχοντας στον Μαυραγάννη για να τον παρακαλέσει για μια "καλή κουβέντα"

Ο Γιάννης Πισιμίσης έχει φύγει από το έδρανό του και διασχίζοντας όλοκληρη την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πλησιάζει τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Αλέξη Μαυραγάννη και σχεδόν γονατιστός τον εκλιπαρεί να πει μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν.

Είχαν προηγηθεί οι σκηνές ντροπής στο δημοτικό συμβούλιο με τους διαπληκτισμούς των δύο τους όταν ο Μαυραγάννης ειρωνικά του έλεγε: “Μα δεν είναι κακό να έχουμε φίλους”  αναφερόμενος στις σχέσεις του Πισιμίση με τον γνωστό “εργολάβο των JCB”  και αποκαλύπτοντας  ότι ο Πισιμίσης μεσολάβησε στον Μανιατογιάννη ώστε ο εργολάβος να αναλάβει μέρος του αποχιονισμού των Βριλησσίων

Ο Μαυραγάννης ήταν ανένδοτος και χρειάστηκαν νέα παρακάλια του Πισιμίση, αυτήν την φορά στον διάδρομο, έξω από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να πειστεί τελικά ο Μαυραγάννης και να του κάνει την χάρη λέγοντας λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση μια … καλή κουβέντα.

Η συνάντηση του κουμπάρου του Πισιμίση, Κώστα Φιλιόπουλου, με τον δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη, στην… Πεντέλη, το μεσημέρι της Παρασκευής (04/02) που αποκάλυψε το www.vrilissiapress, προκειμένουν να διασωθεί ο Πισιμίσης από την γενική χλεύη μετά το φιάσκο των “προσφερόμενων JCB” τα οποία τελικά πλήρωσαν οι δημότες, εντάσσεται και αυτή στα “παρακάλια” του Γιάννη Πισιμίση προς τον δήμαρχο και προς τους αντιδημάρχους του.

Συνάντηση Μανιατογιάννη-Φιλιόπουλου στην Πεντέλη!

Μακριά από τα αδιάκριτα βλέματα των δημοτών ο κουμπάρος του Πισιμίση, Κώστας Φιλιόπουλος, συναντήθηκε με τον Ξένο Μανιατογιάννη. Στην προσπάθεια να διασώσει τον Πισιμίση από την γενικευμένη χλέυη για το "φάσικο των JCB"

“Eπιστρατεύτηκε” ο κουμπάρος

Ο Ξένος Μανιατογιάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Φιλιόπουλο σήμερα (04-02-22) στις 14.15 μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των βριλησσιωτών, στην Πεντέλη!

Τα “δωρεάν” JCB του Πισιμίση, τα χρέωσε ο Μανιατογιάννης στους δημότες

Στον απόηχο του “φιάσκου των JCB” o κουμπάρος του Γιάννη Πισιμίση, Κώστας Φιλιόπουλος, επιχείρησε προφανώς να βρει μια λύση με τον δήμαρχο ώστε να κοπάσει το κύμα γενικού χλευασμού προς τον Πισιμίση, ύστερα από την αποκάλυψη στο δημοτικό συμβούλιο ότι η “προσφορά” Πισιμίση των JCB  κόστισε τελικά στους δημότες περίπου 40 ευρώ ανά ώρα αποχιονισμού. Γιατί με απόφαση Μανιατογιάννη ο εργολάβος των JCB του Πισιμίση (Μιχάλης Μοσχάκης) θα πληρωθεί από τον Δήμο!

Πώς κατέρρευσε η συνεργασία τους

Η συνεργασία Πισμίση-Μανιατογιάννη που κατέληξε στο γνωστό φιάσκο με τους δρόμους των Βριλησσίων να είναι αποκλεισμένοι για ημέρες και τον Πισιμίση να φωτογραφίζεται με τα JCB (που πλήρωνε ο Μανιατογιάννης) κατέρευσε στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί, στην αρχή της συζήτησης, ο Μανιατογιάννης πάνω στον εκνευρισμό του αποκάλυψε τις φωτογραφήσεις του Πισιμίση με τα “JCB της προσφοράς”

“Μαϊμούδες” και οι εθελοντές της “Νέας Πνοής”

Μετά τις αποκαλύψεις ο ένας κατηγορούσε τον άλλο με αποκορύφωμα την αποκάλυψη Μανιτατογιάννη ότι οι δήθεν “εθελοντές της Νέας Πνοής” ήταν… μαϊμούδες, αφού, όπως είπε με σαφήνεια ο δήμαρχος, οι μόνοι οργανωμένοι εθελοντές από τον Δήμο μας ήταν αυτοί του “Βριλησσού”

Το βίντεο της ντροπής

Ακολούθησε το γνωστό “βίντεο της ντροπής”  με τον Πισιμίση να ωρύεται εναντίον του αντιδημάρχου καθαριότητας, το δημοτικό συμβούλιο να διακόπτεται και τον πρόεδρο Αποστόλη Λύτρα να χτυπάει το κουδούνι προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη.

Η “αποστολή” Φιλιόπουλου ο οποίος διατηρεί ανοιχτό δίαυαλο επικοινωνίας με τον Μανιατογιάννη ήταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να “ρίξει τους τόνους” και από τις δύο πλευρές αφού η γενική χλεύη έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην δημόσια εικόνα και των δύο.

40 ευρώ την ώρα πλήρωσαν οι δημότες τα JCB του Πισιμίση

Η “προσφορά” ήταν με … λεφτά (των δημοτών) 

Οι μάσκες έπεσαν στο  δημοτικό συμβούλιο όταν αποκαλύφθηκε ότι η “προσφορά αποχιονισμού” του Γιάννη Πισιμίση θα κοστίσει τελικά στους δημότες 40 ευρώ ανά ώρα αποχιονισμού αφού αυτή ήταν περίπου η ταρίφα των JCB και των ιδιοκτητών τους.

Αναγκάστηκαν να το παραδεχθούνε και οι δύο!

Τα JCB του Πισιμίση τα οποία παρουσιάστηκαν ως προσφορά στον Δήμο θα πληρωθούν τελικά από τον ίδιο τον Δήμο Βριλησσίων, δηλαδή από τους δημότες, όπως παραδέχθηκαν  (02-02-22) στο δημοτικό συμβούλιο τόσο ο ίδιος ο Πισιμίσης όσο και ο Μανιατογιάννης ύστερα από τις ερωτήσεις που τους υπεβλήθησαν.

Είναι ή δεν είναι φίλος του ο εργολάβος;

Τα λεφτά θα τα πάρει ο γνωστός εργολάβος Μιχάλης Μοσχάκης για τον οποίο, πάντως, ο Γιάννης Πισιμίσης κραύγαζε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ότι “δεν είναι φίλος του” με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας να του απαντάει με νόημα ότι “δεν είναι κακό να έχουμε φίλους”

Μετέτρεψε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ρινγκ όταν αποκαλύφθηκε το deal

Όταν στο δημοτικό συμβούλιο άρχισαν οι αποκαλύψεις για τα deals του Πισιμίση με τον εργολάβο Μιχάλη Μοσχάκη αυτός επιτέθηκε εναντίον όλων προκαλώντας την γενική κατακραυγή αλλά και την αναγκαστική ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης

“Μούφα” και οι εθελοντές της Νέας Πνοής

Ψέμμα αποδείχθηκε επίσης στο δημοτικό συμβούλιο η  δήθεν “ενεργοποίηση της εθελοντικής ομαδας της Νέας Πνοής για τον καθαρισμό των δρόμων” την οποία ανέφερε με ανάρτησή του ο Γιάννης Πισιμίσης αφού, όπως είπε ο δήμαρχος,  η μοναδική εθελοντική ομάδα από τα Βριλήσσια που οργανωμένα κινήθηκε ήταν αυτή του”Βριλησσού”

Όλα τα έκανε για λόγους … αντιπολιτευτικούς

Αλλά τα αποχιονιστικά των 40 ευρώ/ώρα του Γιάννη Πισιμίση τα οποία “έθεσε (με το αζημίωτο) στην διάθεση της πολιτικής προστασίας” παρουσιάζονται από τον ίδιο τον Πισιμίση (στο ιστολόγιο που διατηρεί) όχι ως προσφορά στον Δήμο Βριλησσίων αλλά ως “πρωτοφανής αντιπολιτευτική πρωτοβουλία”

(τέτοιο επικοινωνιακό ταλέντο!)"

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ VRILISSIA NEWS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

"Ντοκουμέντο: Το “Deal” Ντινόπουλου – Μανιατογιάννη

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης και εκ των στενότερων συνεργατών του Δήμαρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη, συνομιλεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από την έδρα του και κάθεται δίπλα στον Αντιδήμαρχο.

Αντικείμενο της συνομιλίας είναι η προσπάθεια του Ντινόπουλου να πάρει πληροφορίες τις οποίες θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να επιτεθεί στον Πισιμίση, όπως και τελικά έγινε. Ο Α. Μαυραγάνης του λέει ότι ο εργολάβος που ήρθε με τρία εκχιονιστικά μηχανήματα στα Βριλήσσια έπειτα από την πρωτοβουλία Πισιμίση για να βρεθούν μηχανήματα για τον αποχιονισμό της πόλης, είναι φίλος του Πισιμίση και ότι ο τελευταίος τον έφερε για να του δώσει δουλειά. Ο Γ. Πισιμίσης που ακούει τη συνομιλία αντιδρά οργισμένος απέναντι στις αθλιότητες αυτές.

Στη συνέχεια και αφού πρώτα πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια” Γιάννης Πισιμίσης, εξηγώντας ότι τον εργολάβο δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ και ότι η πρώτη φορά που συνομίλησαν τηλεφωνικά ήταν μετά από έρευνα που έκανε για την διαθεσιμότητα εκχιονιστικών μηχανημάτων προκειμένου να έρθουν στα Βριλήσσια για τον αποχιονισμό της πόλης, ο Αλέξης Μαυραγάνης ανακαλεί ζητώντας συγγνώμη για τις σκέψεις που έκανε και τυχαία… μοιράστηκε με τον Ντινόπουλο.

Η στάση αυτή τιμά τον Α. Μαυραγάνη που έστω και εκ των υστέρων διόρθωσε. Μάλιστα, για την στάση του αυτή τον συνεχάρη και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων, μέλος της παράταξης Ντινόπουλου και έμπειρος αυτοδιοικητικός Τάσος Δημητρίου, ο οποίος ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό διαχώρισε την θέση του από τις δημοσιεύσεις του επικεφαλής του.

Στις δημοσιεύσεις αυτές ο Α. Ντινόπουλος – πρ. Υπουργός Εσωτερικών( !) και νυν τοπικός εκδότης – προχωρά σε δήθεν αποκαλύψεις για την σύμβαση της παροχής υπηρεσίας αποχιονισμού του ιδιώτη με τον Δήμο αγνοώντας το νομικό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ και τη γενικότερη λειτουργία του Δημοσίου. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Ξ. Μανιατογιάννης είχε ήδη παραδεχθεί στην συνεδρίαση του ΔΣ ότι ο Γ. Πισιμίσης είχε δηλώσει την πρόθεσή του να πληρώσει ο ίδιος – με δικά του έξοδα – τον ιδιώτη για να προχωρήσει γρήγορα ο αποχιονισμός.

Η όλη εικόνα, πάντως, όχι μόνο από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από άλλες συνεδριάσεις, καθώς και το γεγονός πως χωρίς πλέον να κρατά ούτε τα προσχήματα, ο Α. Ντινόπουλος επιτίθεται συνεχώς στον Γ. Πισιμίση βγάζοντας μόνιμα από την δύσκολη θέση τον Ξ. Μανιατογιάννη, δείχνει ότι οι δυό τους έχουν επιλέξει την οδό της συνεργασίας.

Μαυραγάνης και Ντινόπουλος συνομιλούν στο πρόσφατο ΔΣ Βριλησσίων. Ο Α. Ντινόπουλος φαίνεται να είναι “όλος αυτιά”

Ντινόπουλος-Μανιατογιάννης κατά Πισιμίση για την κακοκαιρία!

H πρωτοβουλία του Γιάννη Πισιμίση να εξασφαλίσει τρία εκχιονιστικά μηχανήματα, 2 JCB και ένα bobcat, τα οποία τέθηκαν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, όταν από την δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας η χαοτική κατάσταση που ήδη είχε δημιουργηθεί φαινόταν να βγαίνει εκτός ελέγχου και οι δρόμοι της πόλης παρέμεναν καλυμμένοι με χιόνι, προκάλεσε αντιδράσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων. Η παράταξη Μανιατογιάννη αλλά και ο τοπικός εκδότης Αργύρης Ντινόπουλος θεώρησαν ότι δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από την κίνηση του επικεφαλής της Νέας Πνοής και για τον λόγο αυτό του επιτέθηκαν συντονισμένα και λυσσαλέα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στη συνέχεια μέσω προσφιλών τους μέσων ενημέρωσης.

Γιατί η κίνηση Πισιμίση εξέθεσε Μανιατογιάννη-Ντινόπουλο

Από την μια πλευρά η διοίκηση του κ. Μανιατογιάννη εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών, καθώς δεν κατάφερε να κάνει ούτε τα βασικά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Ο Δήμαρχος δεν έσπευσε να νοικιάσει από πριν μηχανήματα εκχιονισμού και έτσι η πόλη έμεινε ανοχύρωτη απέναντι στον χιονιά.

Όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν η δικαιολογία θα ήταν έτοιμη. Η δημοτική αρχή και σε προηγούμενες κακοκαιρίες είχε ισχυριστεί πως την ώρα της κρίσης δεν γίνεται να βρεθούν μηχανήματα από ιδιώτες στην αγορά καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη. Το επιχείρημα αυτό έχει ειπωθεί και στο παρελθόν από τη διοίκηση Μανιατογιάννη και οπωσδήποτε θα ερχόταν και πάλι στην ατζέντα της διοίκησης εάν ο Γιάννης Πισιμίσης δεν έβρισκε μηχανήματα προς ενοικίαση έστω και την ύστατη ώρα.

Από την πλευρά του ο τοπικός εκδότης και βετεράνος δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος έμεινε να παρακολουθεί το ακραίο καιρικό φαινόμενο ως θεατής. Ο Α. Ντινόπουλος άσκησε κριτική στην διοίκηση Μανιατογιάννη, τον ΔΕΔΔΗΕ και την Κυβέρνηση αλλά έμεινε μόνο στα λόγια… από πράξεις τίποτα. Αρκέστηκε δηλαδή, στις διαπιστώσεις. Αντίθετα η Νέα Πνοή του Γ. Πισιμίση δεν άσκησε απλώς σκληρή κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης αλλά τις κρίσιμες ώρες που η πόλη παρέμενε θαμμένη στο χιόνι ανέλαβε δράση και εξασφάλισε μηχανήματα για τον αποχιονισμό. Κάπως έτσι στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μονοπώλησε η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία του Γιάννη Πισιμίση.

Το παρασκήνιο της εξασφάλισης των μηχανημάτων από τον Πισιμίση

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα βλέποντας πως ο μηχανισμός του δήμου με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στο έργο του αποχιονισμού των δρόμων,βλέποντας την απελπιστική κατάσταση που επικρατούσε και δεχόμενος δεκάδες τηλεφωνήματα δημοτών ο Γιάννης Πισιμίσης αποφάσισε να ψάξει και τελικά να βρει διαθέσιμα μηχανήματα για τον αποχιονισμό. Επικοινώνησε ως όφειλε με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέκο Κοντομάρη και με τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη. Ενημέρωσε τον δήμαρχο για την διαθεσιμότητα των μηχανημάτων και του τόνισε πως προτίθεται να πληρώσει ο ίδιος και η παράταξή του για την ενοικίασή τους προκειμένου ο αποχιονισμός να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος αρχικά του ζήτησε λίγο χρόνο. Στη συνέχεια ο κ. Μανιατογιάννης απάντησε με γραπτό μήνυμα 8 ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, λέγοντας στον κ. Πισιμίση πως θέλει τα συγκεκριμένα μηχανήματα και πως αυτά θα ενοικιαστούν με σύμβαση μέσω του Δήμου. Όπως άλλωστε επισήμανε και ο ίδιος ο κ. Μανιατογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μηχανήματα δεν θα μπορούσαν να ενοικιαστούν από τον κ. Πισιμίση και να δουλέψουν στους δρόμους της πόλης, καθώς εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα υπήρχαν εύλογα νομικά ζητήματα. Δηλαδή, δεν θα μπορούσαν μισθωμένα οχήματα από μια παράταξη να αναλάβουν δημοτικό έργο μαζικού αποχιονισμού στους δημόσιους δρόμους της πόλης εφόσον δεν υπήρχε σύμβαση με τον Δήμο. Εάν κάτι τέτοιο γινόταν στην απευκταία περίπτωση ενός ατυχήματος θα δημιουργούνταν εκτός των άλλων και σοβαρά νομικά ζητήματα.

Έτσι προκρίθηκε η λύση της ενοικίασης των συγκεκριμένων οχημάτων που συνέβαλαν σημαντικά στο έργο του αποχιονισμού από τον Δήμο Βριλησσίων ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή επιχειρούσε με ελάχιστα οχήματα. Τα νομικά ζητήματα αυτά θα έπρεπε να ήταν σε γνώση του κ. Ντινόπουλου, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών. Όμως μάλλον αγνοεί τους νόμους ή κάνει πως τους αγνοεί και προσπαθεί να πολιτευτεί με παρελκυστικά επιχειρήματα.

Το ζήτημα όμως, που θα πρέπει να απασχολήσει άπαντες είναι γιατί δεν νοικιάστηκαν μηχανήματα για τον εκχιονισμό της πόλης εγκαίρως. Δηλαδή, πριν την κακοκαιρία και όχι την ύστατη ώρα όταν πλέον η κατάσταση ήταν χαοτική στους δρόμους. Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε ερωτώμενη από τον Γ. Πισιμίση να απαντήσει η διοίκηση του κ. Μανιατογιάννη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει πειστικές απαντήσεις.