Η Δράση ζητά άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανάκληση της ασύμφορης απόφασης.

   
Δήλωση του Γιάννη Τσούτσια στα Β.Ν.

Ο Γιάννης Τσούτσιας, επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη πόλη",  η οποία αποκάλυψε και ανέδειξε πλήρως το μείζον ζήτημα της ασύμφορης μίσθωσης χώρων στη βιομηχανική περιοχή Γέρακα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα Β.Ν. 

 " Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων, στην οποία μετέχουν οι τρείς από τις έξι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαβε προσφάτως, αν και ομόφωνα, μια έκδηλα λανθασμένη απόφαση για τα δημοτικά συμφέροντα. 

    Πρόκειται για τη μίσθωση δύο οικοπέδων συνολικής έκτασης 2520 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή Γέρακα, για την μετεγκατάσταση των οχημάτων του Δήμου από την Ναυτική Βάση, με το αναιτιολόγητα υψηλό τίμημα των 4.700 ευρώ μηνιαίως. 

    Ο χώρος αυτός, επίσης, δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις, για την πλήρη κάλυψη των δραστηριοτήτων, που συνδέονται με τη λειτουργία του και με την ασφάλεια του δημοτικού στόλου, αφού ο κύριος των 1800 τ.μ. παραχωρείται χωρίς δυνατότητα σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, δηλαδή χωρίς ρεύμα και νερό! 

    Προφανώς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι ψήφισαν.

    Διότι δεν γίνεται κάποιος να μην σκεφτεί, ότι με το ίδιο μίσθωμα που συμφωνήθηκε για ένα αδιαμόρφωτο αγροτεμάχιο σε απομονωμένη και υποβαθμισμένη περιοχή, ο Δήμος νοικιάζει ολόκληρο κτήριο 600 τ.μ. στη Λεωφόρο Αναπαύσεως για τις υπηρεσίες του. 

    Ή πώς γίνεται να παραβλέφθηκε ότι χωρίς φωτισμό, συναγερμό και φύλαξη, η δημοτική περιουσία θα είναι εκτεθειμένη σε παράνομες ενέργειες και, στην καλύτερη περίπτωση, θα βρεθούν ένα πρωί τα οχήματα του Δήμου χωρίς μπαταρίες, λάστιχα και ποιος ξέρει τι άλλο;

    Η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη και πρέπει να ανακληθεί, η ευθύνη πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη σύγκληση του οποίου ζητάμε."