ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης λειτουργεί από το 2016 στα Δημοτικά Ιατρεία – Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρείο Μνήμης και από το 2018 Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης.

Σεβόμενοι τις ανάγκες της εποχής, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, σε συνεργασία με ψυχίατρο της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας και των ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών του ΟΚΠΑΔΒ, προχωράμε στη λειτουργία κέντρου Ημέρας Alzheimer Δήμου Βριλησσίων.

§  Σκοπός του Κέντρου Ημέρας είναι αφενός η εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων για τα άτομα που βρίσκονται στα αρχικά έως και μεσαία ή πιο προχωρημένα στάδια της νόσου και εμφανίζουν διαταραχές συμπεριφοράς ή έχουν λειτουργική έκπτωση, αφετέρου η πρόληψη φυσιολογικών ηλικιωμένων.

§  Στόχος είναι η οργάνωση και η εφαρμογή ομαδικών και ατομικών θεραπευτικών προγραμμάτων, που διαμορφώνονται πάντα ανάλογα με το στάδιο της νόσου κάθε ασθενή, μετά από εξέταση από ψυχίατρο ή νευρολόγο του Κέντρου, νευροψυχολογική εκτίμηση από ψυχολόγο και αξιολόγηση κοινωνικού ιστορικού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εντάσσονται σε ομάδες ανάλογα με το βαθμό δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Λαμβάνεται υπόψιν η φαρμακευτική αγωγή έχοντας στόχο επίσης τη νοητική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων και την κινητοποίηση και διατήρηση των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το Κέντρο Άνοιας είναι ήδη στελεχωμένο από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, την οποία αποτελούν Ψυχίατρος PhD, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και εκπαιδευμένοι εθελοντές. Υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Άνοιας είναι ο κος Ιωάννης Δ. Παπατριανταφύλλου, Ψυχίατρος PhD.

Β. Αρσένη-Λάμπρου ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο