ΚΑΛΛΙΣΤΩ: ιδρύθηκε σύλλογος κοινωνικών δράσεων

Για την Υγεία και το Περιβάλλον


ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Σύλλογος κοινωνικών δράσεων 

για την Υγεία και το Περιβάλλον 


   

Ιδρύθηκε σύλλογος κοινωνικών δράσεων για την Υγεία και το Περιβάλλον: ΚΑΛΛΙΣΤΩ


Λίγες μέρες πριν την «παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου» στις 4 Φεβρουαρίου, ανακοινώνουμε την ίδρυση του συλλόγου μας με το όνομα ΚΑΛΛΙΣΤΩ. 


Μια κίνηση με συμβολικό αλλά και ιδιαίτερα ουσιαστικό χαρακτήρα αφού το έναυσμα για το ξεκίνημα αυτό, του συλλόγου ΚΑΛΛΙΣΤΩ, είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η ενεργοποίηση και η πρόληψη, για τον καρκίνο καθώς και για τα προβλήματα και τις αιτίες που επηρεάζουν μακροχρόνια την υγεία μας.


Την ιδέα αυτή υποστήριξαν από την αρχή και συμμετέχουν, στελέχη της αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, γιατροί, νομικοί, δημοσιογράφοι κ.α. με κοινό στόχο την θετική έμπνευση, την εμψύχωση και ελευθερία συναισθημάτων, την κινητοποίηση, τη συναισθηματική ενδυνάμωση, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση των συναισθημάτων των ατόμων που νοσούν, έχουν νοσήσει, ή και των ανθρώπων γύρω τους. 


Ακόμα, την ανάληψη κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν αιτίες και επιδράσεις που προκαλούν την ασθένεια όπως είναι οι συνθήκες εργασίας, η ψυχική βία, το στρες η διατροφή και άλλες, με κυριότερη την ραγδαία κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική υποβάθμιση. 


Ταυτόχρονα, κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των αισθημάτων αλληλεγγύης και ελπίδας, στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη. 

  

Σας καλούμε κοντά μας, για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αναλάβουμε δράση από κοινού, για να αναδείξουμε μαζί την όμορφη πλευρά της ζωής! 


Email         syllogoskallisto@gmail.com

Facebook  Σύλλογος Καλλιστώ

Instagram  @syllogos_kallisto


Tα μέλη του διοικητικού συμβουλίου:


Σοφία Κορωναίου        Πρόεδρος

Μαρία Ντούμα      Αντιπρόεδρος

Φωτεινή Θραμπουλίδου      Αντιπρόεδρος

Ελένη Βασιλείου Βασιλειάδου  Αντιπρόεδρος

Ζωή Κέντρου        Γραμματέας

Καλλιόπη Γαλημητάκη      Ταμίας

Sooyeon Νεφέλη Lim         Μέλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο