Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 8:15΄μμ, στο ΤΥΠΕΤ, από το Cine Δράση.


Μια πρωτότυπη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.


Φεντερίκο  Γκαρθία Λόρκα  


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση οργανώνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ώρα  8:15΄μμ, στο ΤΥΠΕΤ (Πλαταιών και Υμηττού) μια πρωτότυπη εκδήλωση-παρουσίαση του έργου και της ζωής του   Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.   


Η παρουσίαση έχει την μορφή προβολής με ζωντανή αφήγηση  και εστιάζει στην αυθεντική μορφή και το ιστορικό πλαίσιο του έργου του ποιητή.  


-Περιλαμβάνει αναδρομή με φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις, στην Ανδαλουσία των αρχών του 20ου αιώνα, τα γεγονότα και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν την ζωή και το έργο του Λόρκα.   


-Τραγούδια και ποιήματά του σε αυθεντικές ερμηνείες (σε κάποιες θα ακούσουμε τον ίδιο τον  ποιητή να συνοδεύει στο πιάνο) στα Ισπανικά με ελληνικό υποτιτλισμό. Έτσι ο ακροατής που δεν γνωρίζει την γλώσσα θα έχει την ευκαιρία να συνδυάσει το άκουσμα, τις λέξεις και το μέτρο με το περιεχόμενο του αυθεντικού έργου.  


-Εικονογράφηση των ερμηνειών με σχέδια του ίδιου του Lorca, αλλά και σημαντικών ζωγράφων της γενιάς του (Picasso, Dalí, Miró) που αναδεικνύουν τη   βαθιά σχέση ποιητικής και εικαστικής έκφρασης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο