ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΟΥ ΝΕΒΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


📢Από τη θεματική επιτροπή Φύλου της ΝΕΒΑ σας στέλνουμε ανακοίνωση σχετικά με την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των γυναικών.


Η επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών εντάσσεται στα ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου που αναδείχθηκαν με αφορμή τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, πολύ περισσότερο δε όταν ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τα γυναικεία δικαιώματα ως ανθρώπινα δικαιώματα στην παγκόσμια διάσκεψη του Πεκίνου!


🚫Παρά ταύτα, αυτές τις ημέρες η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιο κατά των αμβλώσεων που διαβάζεται στις εκκλησίες, καταφέρεται ενάντια στο Κράτος Δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία ακόμη μορφή αντιδραστικής εξουσίας και σκοταδισμού! Παράλληλα, το μισογύνικο παραλήρημα του Μητροπολίτη Χρυσόστομου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την κοινωνία, εκφράζοντας την αντιεπιστημονική άποψη ότι «το αγέννητο παιδί έχει δικαίωμα», όχι όμως η γυναίκα – μάνα, δίνοντας τροφή σε ανάλογες απάνθρωπες στάσεις.


💪Το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με δελτίο τύπου, εγκαλεί την εκκλησία γι’ αυτή την στάση της, εμμένει στον  διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, την εισαγωγή της  σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών και απαιτεί σεβασμό στην υπάρχουσα νομοθεσία που θεωρεί ως νόμιμη την άμβλωση. Σε κάθε περίπτωση, είναι στη διακριτική ευχέρεια της γυναίκας να  αποφασίσει αν θα τεκνοποιήσει και πότε.


🚩Όσο  το γυναικείο κίνημα με τους αγώνες του διεκδικεί αυτό που ανήκει στο μισό του πληθυσμού και απορρίπτει την κτητική δυνατότητα των ανδρών και την πατριαρχική εξουσία στις γυναίκες και παιδιά, τόσο πιο λυσσαλέα γίνεται η επίθεση, είτε πρόκειται για το οικογενειακό δίκαιο και τη συναινετική συνεπιμέλεια, είτε για τους βιασμούς και την ενδοοικογενειακή βία, αγνοώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία στην εισήγηση της Ευρωβουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Κουντουρά.


Πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ που καλεί τα κράτη – μέλη να διευκολύνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των θυμάτων βιασμού στην δικαιοσύνη και να τους παρέχουν υποστήριξη, αποτελεί σημαντικό στοιχείο στον αγώνα των γυναικών,  που μάχονται αυτό το διάστημα στις δικαστικές αίθουσες ενάντια στους βιαστές τους.



Η θεματική επιτροπή Φύλου της ΝΕΒΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο