ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Ή ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ- ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 62-ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΤΗΛ. 6973778151


1η ΟΚΤΏΒΡΗ:  Η΄ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


     Έχει καθιερωθεί η 1η Οκτώβρη να είναι Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και κατά συνέπεια ημέρα των συνταξιούχων .Των συνταξιούχων, που από το 1992 ,με το ν.2084/92 (ν. Σιούφα) ξεκίνησε η περικοπή των συντάξεών τους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με πρόσχημα των κυβερνήσεων να σώσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

       Η μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε τη περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης 2010 έως 2020 ,από όλες τις κυβερνήσεις, κύρια με τους ν.4024/11,4051/12 και 4093/12 που επέφεραν κατάργηση των δώρων, μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις κ.λ.π. Οι νόμοι αυτοί συμφωνήθηκαν και κυρώθηκαν από τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ.ΝΔ.ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ν.4387/16,ν.Κατρούγκαλου, που κατοχύρωσε συνταγματικά όλες τις περικοπές των προηγούμενων νόμων. 

      Εμείς οι συνταξιούχοι που επί 13 χρόνια υφιστάμεθα περικοπές στις συντάξεις μας,  στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, στα εφάπαξ δεν μπορούμε να δεχτούμε , σαν πανάκεια ,τις αυξήσεις ψίχουλα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Οι αυξήσεις στα ποσοστά που αναφέρθηκαν της τάξης του 6-7 % δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο την ολοένα αυξανόμενη ακρίβεια(12,5%) και στις αυξήσεις δεν περιλαμβάνονται οι επικουρικές συντάξεις. Εξ άλλου ένα εκατομμύριο περίπου συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί θα συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου.

δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που καθημερινά ανακοινώνουν αυξήσεις για τους συνταξιούχους. Είναι εξεφτελιστικό για εμάς μετά από 30-40 χρόνια δουλειάς όχι μόνο  να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές μας ανάγκες, όχι να μην μπορούμε να πάρουμε κάτι για τα εγγόνια μας , αλλά να κινδυνεύουμε να μας κόψουν το ρεύμα και παράλληλα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρείες ενέργειας.

     Παράλληλα συνεχίζεται  η καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων, δεν υπάρχει προσωπικό στον ΕΦΚΑ και δεν δίνουν απαντήσεις σε χιλιάδες εκρεμμότητες που υπάρχουν με τις συντάξεις. Αντί για προσλήψεις προσωπικού εκχωρήθηκε  το δικαίωμα έκδοσης συντάξεων σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία που και πάλι γίνονται καθυστερήσεις και λάθη. 

     

Οι συνταξιούχοι που βιώνουμε όλα αυτά μπροστά στην 1η του Οκτώβρη μέρα γιορτής και αγώνα συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

- Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.

-Να αποδοθεί το 0,5%του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

-Να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς νέες αγωγές, όσα έχουν κλαπεί από τις κυβερνήσεις ,με πολιτική απόφαση .Να αποδοθεί η 13η και 14η σύνταξη. 

- Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.- Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

-Στελέχωση των ιατρείων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)

-Να δημιουργηθούν σε όλους τους δήμους δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

-Προσλήψεις άμεσα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία.


Καλούμε τους συνταξιούχους όλων των ταμείων , λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10.00 π.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα αιτήματά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο