ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ (33).

Δημοτικό προσκήνιο και παρασκήνιο.
Καλημέρα τσ' αφεντιάς σας.

Μερικές φορές πρέπει "να ευλογούμε τα γένια μας" καθώς τα δημοσιεύματά μας, "σε  ανύποπτο χρόνο", επιβεβαιώνονται πανηγυρικά στη συνέχεια.

Έτσι λοιπόν, από καιρό, σας είχαμε ενημερώσει ότι ο δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας, επί σειρά ετών δημοτικών σύμβουλος, αλλά και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επιθυμούσε να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Βριλησσίων.
Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα "Η ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ" και στο τρέχον φύλλο το επιβεβαιώνουν πλήρως και είναι ξεκάθαρες: "μόνο καλό μπορώ να κάνω για αυτή την πόλη που αγαπώ, αν τυχόν με επιλέξει ο κόσμος για δήμαρχο".
Και σε άλλο σημείο επισημαίνει: "Μου έχουν γίνει προτάσεις και από φορείς και από υποψηφίους άλλων παρατάξεων να είμαι επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου και να διεκδικήσουμε τον δήμο. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος αλλά η αγάπη μου για την πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι μεγάλη. Στα Βριλήσσια πήγαινα σχολείο και εκεί πάνε και τα παιδιά μου, στις ομάδες των Βριλησσίων αθλήθηκα και στις ίδιες αθλούνται και τα παιδιά μου.".
Για την αναγνωρησιμότητά του πιστεύει ότι: "είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα αλλά δεν φτάνει αυτό. Τις εξετάσεις μου πάνω στη δουλειά μου τις έχω δώσει και τις έχω περάσει και το λέω σε σχέση με άλλους υποψηφίους που δεν έχουν να επιδείξουν κάτι άλλο σε επαγγελματικό επίπεδο. Πολύ φοβάμαι πως υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και που αν χαθεί η καρέκλα δεν έχουν με κάτι άλλο να ασχοληθούν".
Οι παραπάνω δηλώσεις προξενούν αναπόφευκτα ενδιαφέρουσες σκέψεις. Ο Αποστόλης απευθύνεται πλέον στον κόσμο των Βριλησσίων για να τον επιλέξει για Δήμαρχο. Προς το σκοπό αυτό του έχουν γίνει, αναφέρει, προτάσεις. Από ποιους φορείς και κυρίως από ποιους υποψηφίους άλλων παρατάξεων του έγιναν; Εφόσον ο χρόνος του είναι περιορισμένος, όπως δηλώνει, θα είναι επαρκής για να υπηρετήσει με ολοκληρωτική αφοσίωση του Δημαρχιακό αξίωμα; Αρκεί η αγάπη για την πόλη για να ξεπεραστεί αυτό το κώλυμα; Μήπως εμμέσως εννοεί ότι θα ασκεί μια υψηλή εποπτεία σε συνεργάτες του της διοίκησης; Τι άλλο χρειάζεται εκτός από την αναγνωρησιμότητα που σίγουρα δεν φτάνει, δεν το πρόσθεσε ακόμα, πιστεύουμε όμως ότι θα το κάνει στον πολύ χρόνο που έχει μπροστά του.
Περαιτέρω, σε ποιους αναφέρεται όταν λέει ότι αν χάσουν την καρέκλα τους δεν θα έχουν με κάτι άλλο να ασχοληθούν ή μιλά για υποψηφίους που δεν έχουν να επιδείξουν κάτι άλλο σε επαγγελματικό επίπεδο; Μόνο στον αντίπαλο πάει αυτή βολή ή είναι και εσωπαραταξιακές οι σφαίρες;
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι "όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν" και συνεπώς οι ευχές μας για "δημιουργικό αγώνα" είναι αυτονόητες.    

Αλλά "Η ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ" έπαιξε δυνατά αυτό το μήνα. Σε άλλο δημοσίευμά της ο Τάσος Δημητρίου δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Ντινόπουλου, ο πιο ψηλά εκλεγμένος, εκφράζει κι εκείνος τις προθέσεις του λέγοντας: Πιστεύω ότι ακόμα είναι νωρίς να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για το πως θα διαμορφωθεί το αυτοδιοικητικό τοπίο στην πόλη μας. Υπάρχει όμως μια πρώτη αξιολόγηση που δείχνει μία τάση συνεργασιών και δημιουργία νέων δημοτικών συνδυασμών χωρίς να είναι κάτι οριστικό". Από αυτή τη δήλωση εμείς κρατάμε τη φράση: "δημιουργία νέων δημοτικών συνδυασμών". Είναι φανερό ότι ο κ. Δημητρίου θα επιθυμούσε να ηγηθεί ενός δημοτικού συνδυασμού.

Η σιωπή της Κατερίνας Χρυσοπούλου, για τις τοπικές προεκλογικές εξελίξεις, είναι βροντερή!

Ασύλληπτο, απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Αργύρης Ντινόπουλος στη σελίδα του vrilissiapress στο f/b έβαλε φωτογραφία του Άδωνη Γεωργιάδη με τον Γιάννη Πισιμίση, με τον τίτλο: "Ο ΑΔΩΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ". Θα μας τρελάνουν εντελώς; Τι παίζει εδώ βρε παιδί μου... Μα ο Αργύρης; Γιατρέ μου δως μου φάρμακα...

Βέβαια όταν μιλάμε για τον Αργύρη, εμείς κρατάμε και μικρό καλάθι. Γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Ιδίως στην παρούσα φάση που σιωπά επιμόνως επί μακρόν. Αυτό δυό τινά σημαίνει: ή πάει για κίνηση τούμπα - έκπληξη ή θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Ίδωμεν...

Κύριε Δήμαρχε, καλή επιτυχία στην νέα πολιτική πορεία σας. Όμως δεν είναι επιεικώς απαράδεκτο, να μην ανοίγετε τις διαδικασίες διαδοχής σας και να βγαίνει ο καθένας και να κάνει δηλώσεις διεκδίκησης; Δεν ακούτε τα στελέχη σας που σας το ζητάνε; Πιστεύω μετά τις γιορτές να λήξει το θέμα.

Με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον φερόμενο ως νέο επικεφαλής της Βασίλη Αρχιμανδρίτη τι γίνεται; Έχει επιλεγεί από την οργάνωση; όχι ακόμα; Δεν θα έπρεπε να μας σταλεί η ανακοίνωση; Μετά τις γιορτές. 

Έρρωσθε!

Ο ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο