«Έγκλημα» στη Λ. Πεντέλης, καταγγέλλει η Δράση!

Κόπηκαν όλα τα κυπαρίσσια στο οικόπεδο της οδού Πάρνηθος.


Σήμερα το πρωί, Σάββατο 14 Ιανουαρίου ξεριζωθήκαν ολοκληρωτικά τα μεγάλα αιωνόβια κυπαρίσσια του ελεύθερου οικοπέδου της οδού Πάρνηθος, στη συμβολή της με την Λ. Πεντέλης, απέναντι από την οδό Σισμανογλείου.


Σύμφωνα με ενημέρωση που ζητήσαμε και λάβαμε άμεσα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Αλέξη Μαυραγάνη, επρόκειτο για νόμιμη ενέργεια του μισθωτή του οικοπέδου, (το οποίο προορίζεται για πλυντήριο αυτοκινήτων), ο οποίος επέδειξε άδεια κοπής πέντε κυπαρισσιών «με υποχρέωση να τα αντικαταστήσει» (!), υπογεγραμμένη από την αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Κόπηκαν βέβαια και όλα τα υπάρχοντα λέιλαντ, αλλά γι’ αυτά δεν απαιτείται άδεια.


Δυστυχώς για τον Δήμο Βριλησσίων, διαχρονικά για τις διοικήσεις του από το 2010, όταν συζητιόταν η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης (Γ.Π.Σ.), το πρόβλημα δεν είναι μόνο η σταδιακή καταστροφή του φυτικού του κεφαλαίου, για την οποία αδυνατεί να προνοήσει αναλόγως.


Ακόμη χειρότερα, είναι η απώλεια κάποιων κομβικών ελεύθερων οικοπέδων, τα οποία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό και όχι για μια ακόμη «επένδυση» επί της κορεσμένης Λ. Πεντέλης, μάλιστα στη συμβολή της με την οδό Σισμανογλείου, με όποια κυκλοφοριακά προβλήματα συνεπάγεται αυτό.


Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στην ανάγκη το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο δεν ανήκει σε ιδιώτη αλλά είναι κληροδότημα ιδιοκτησίας Δημόσιου επαρχιακού νοσοκομείου (!), να είχε δεσμευτεί από τον Δήμο Βριλησσίων, ακόμη και με την μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, για την αξιοποίησή του ως δημοτικού χώρου στάθμευσης. Διότι πώς μπορεί και το μισθώνει ένας ιδιώτης και όχι ο Δήμος;


Μάλιστα, το 2010 οι μελετητές του Γ.Π.Σ. είχαν εισηγηθεί στον Δήμο την κατάργηση τμήματος της οδού Πάρνηθος μεταξύ των οδών Γράμμου και Λ. Πεντέλης, (δηλαδή του συγκεκριμένου οικοπέδου και τμήματος του απέναντι προς τα MacDonald’s), για την κατασκευή πολυώροφου γκαράζ και χώρων διοίκησης, επιφανείας 2278 μ2 και χωρητικότητας έως 300 οχημάτων, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των καταστημάτων της Λ. Πεντέλης και μελλοντικά του σταθμού του μετρό.


Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν έγινε. Πλέον και τα δέντρα κόπηκαν, και στη θέση ενός χρήσιμου για τον Δήμο χώρου, θα λειτουργήσει μια «οχλούσα» δραστηριότητα.


Αλλά τι το αναφέρουμε; Τώρα έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, είναι ώρα νέων υποσχέσεων όχι απολογισμών, ποιος ασχολείται... Μόνο κάποιοι «ευαίσθητοι» δημότες ανησυχούν...


Φωτογραφία: Βαρβάρα Κωνσταντακοπούλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο