"Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο".

Πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων.

Οι κίνδυνοι από την μη ασφαλή πλοήγηση των παιδιών μας στο διαδίκτυο είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε. Chat Rooms, Εικονικοί Φίλοι, Cyberbullying, Gaming, Εθισμός, Sextortion… Οι νέοι όροι είναι πολλοί και αρκετοί από τους γονείς μπορεί να μην έχουν την γνώση για να προστατεύσουν τα παιδιά.


Ανταποκρινόμενος σε αρκετά αιτήματα γονέων για αυτή την πραγματική και επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης και πληροφόρησης, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων διοργανώνει ομιλία με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Η ομιλία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου (Πίνδου και Μακεδονίας, Βριλήσσια) με εισηγητή τον Δρ. Γιώργο Νάκο, Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  

Το διαδίκτυο είναι ένας καινούριος κόσμος και για πολλούς πρωτόγνωρος. Προσφέρει διαδραστικότητα, έντονη εναλλαγή εικόνων και συναισθημάτων. Είναι μια εικονική κοινωνία, η οποία διαμορφώνεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Η ασφάλεια του σπιτιού μας όμως, στο οποίο βρίσκεται ο υπολογιστής, μπορεί να μας οδηγήσει στο να μην αντιληφθούμε την απειλή, καθώς ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και ορατός. Η γνώση των κανόνων ασφάλειας, η ανάπτυξη κριτικής και αντιληπτικής ικανότητας και η ικανότητα αναγνώρισης των κινδύνων είναι βασικά εφόδια για την ασφαλή πλοήγησή στο διαδίκτυο. 

Ας ενημερωθούμε σωστά και υπεύθυνα, από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υλοποιεί σειρά καινοτόμων δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο