ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΠΑΔΒ Β. ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΡΣΕΝΗ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, ΤΟΥ κ. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ 

(Σχετικα με το δημοσιευμα του στα Βριλησσιωτικα ΝΕΑ http://vrilissiotikanea.blogspot.com/2023/03/blog-post_54.html#more )


Καλωσορίζουμε την κάθε διάθεση για δημιουργικότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών στις κοινωνικές μας δομές, οπως και στα ιατρεία. 

Σας καλούμε κ. Μπέγκο όπως και τον κ. Ντινόπουλο, τον επικεφαλής σας, να σας ενημερώσουμε για τα Δημοτικά Ιατρεία για τα οποία προφανώς δεν είστε ενημερωμένοι  επαρκώς. Το χρεωνόμαστε εμείς αφου εσείς είστε νέος στην παράταξη του κ. Ντινόπουλου. 


Ενδεικτικά αναφερουμε ότι τα Δημοτικά Ιατρεία εξυπηρετούν τουλάχιστον 4.500 συμπολίτες μας ετησίως, διαθέτουν μόνιμο και εθελοντικό ιατρικό προσωπικό, και είναι το 2ο δημοτικό ιατρείο στην Αθήνα, το οποίο συνταγογραφεί επισήμως μέσω ΗΔΙΚΑ. 


Παρέχουν  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προληπτική ιατρική και την Προαγωγη Υγείας. 

Σχετικά με τις συνεργασίες με το Γ.Ν Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμινγκ, ο Διοικητής  σας μπορεί να σας ενημερώσει ότι υπάρχει απόφαση του Δ.Σ σας εδώ και 8 ετη οπου εχει διασφαλιστεί αυτή η συνεργασία σε πολλά επίπεδα (μικροβιολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις, ανταλλαγή φαρμάκων από το Κοινωνικό μας Φαρμακειο , υποστήριξη του Ψυχιατρικού σας τμήματος σε επίπεδο ιματισμού ασθενών σας, αιμοδοσία κλπ). Η γέφυρα λοιπόν στην οποία αναφέρεστε ως προοπτική σας στα όμορα νοσοκομεία, έχε στηθεί ήδη καθώς και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής όπως το Αλεξάνδρας, ο Ερυθρός, το Λαικό κλπ. Οπως και με το ΕΚΑΒ αφου από το 2017 τα δημοτικά ιατρεία έχουν χαρακτηριστεί ως υποσταθμός του ΕΚΑΒ εξυπηρετώντας  και την γύρω περιοχή.


Στα Δημοτικά μας Ιατρεία, εξυπηρετούνται χωρίς καμμία διάκριση όλοι οι πολίτες μας,  με  ιατρεία που λειτουργούμε καθημερινά: Ορθοπεδικό, Καρδιολογικο, Πνευμονολογικό, Ψυχιατρικό-Νευρολογικό, Ιατρείο Μνήμης, Κέντρο Αννοιας , Ψυχολογική υποστήριξη και διάγνωση (ανηλίκων και ενηλίκων) ,Συμβουλευτική Ζεύγους και Οικογένειας , Λογοθεραπεία (ενηλίκων και ανηλίκων), Διαιτολογία-Διατροφολογία, Ιατρείο Πόνου, Συμβουλευτική Κακοποιημένων ατόμων, Ποδολογίας, Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, προσεχώς οφθαλμιατρειο μετά την δωρεά που αποδεχτήκαμε, κλπ. Πραγματοποιούμε δε  test covid-19 (είτε με τις δικές μας δυνάμεις μέχρι σήμερα, είτε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ή και την Περιφέρεια ακόμα οταν χρειάστηκε τα 2μιση χρόνια της πανδημίας) με δυνατοτητα χορήγησης βεβαίωσης αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας gov.gr.


Λειτουργούμε επίσης και ιατρείο ελέγχου long covid, το μόνο Δημοτικό ιατρείο που πραγματοποιεί δωρεάν τον εξειδικευμένο ιατρικό αυτό έλεγχο long covid με Πνευμονολόγο. 

Είναι υπεύθυνο για την λειτουργία μητρώου αιμοδοτών και διεξαγωγή αιμοδοσιών 3-4 φορές τον χρόνο σε συνεργασία με τα ομορα νοσοκομεία μας και τους συλλόγους αιμοδοτών της πόλης μας συμπεριλαμβανομενου και του Κοινωνικού Οργανισμού που διαθέτει αριθμό μητρώου αιμοδοσίας. Το αποτέλεσμα δε αυτών των συνεργασιών σε τακτά προκαθορισμένα διαστήματα απέδωσε τον τριπλάσιο αριθμό μονάδων αίματος και την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας αιμοδότη για την αποφυγή μεσαζόντων καθώς τριπλασιαστηκαν οι εθελοντές αιμοδότες. 

Επίσης λειτουργούμε ιατρείο με ειδικοτητα Παθολόγου στο χώρο του ΚΑΠΗ με δυνατοτητα επίσης συνταγογράφησης και συμπλήρωσης ιατρικού φακέλου. 

 

Δίνουμε μεγάλη σημασία όπως θα διαπιστώσετε  στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υλοποιώντας  προγράμματα συμβουλευτικής υγείας και εν γένει φροντίδας υγείας είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία  με τις υπόλοιπες οργανικές μονάδες του τμήματος. Ενδεικτικά αναφέρω ότι όλο το χρόνο πραγματοποιείται σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας εξέταση σκολίωσης από τον μόνιμο ιατρό μας Χειρουργό Ορθοπεδικό , οπως και εξετάσεις που αναφέρονται στον γυναικείο πληθυσμό (μαστογραφίες, καρδιολογικές εξετάσεις, κ.α) αλλά και σπιρομετρήσεις , εξετάσεις οστικής πυκνότητας ,ακοής κλπ.. 

Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω ή να ενημερώσω, ότι την περίοδο δε του covid-19 ως κέντρο αντιμετωπίσης κρίσης ο Οργανισμός μας και τα Δημοτικά Ιατρεία, ανταποκρίθηκαν γρηγορότερα και απο την πολιτεία, με διεύρυνση κυρίως των υπηρεσιών του Β.σ.Σ ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες προς αποφυγήν μετακίνησεων , με τηλεργασία μέρους του προσωπικού, έτσι ώστε ο Οργανισμός μας δεν έμεινε ποτέ χωρίς προσωπικό λόγω ασθένειας, τα δε Δημοτικά Ιατρεία διενεργούσαν (και συνεχίζουν) τεστ κοβιντ  διαρκώς , να θυμίσουμε επίσης ότι εξασφαλίσαμε και την χαμηλότερη τιμή για pcr σε όλη την Ελλάδα για όλη την εκπαιδευτική και μαθητικη κοινότητα και τις οικογενειες τους. 


Παρέχουμε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση,  και αποκατάσταση της κίνησης και λειτουργικότητας προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, τόσο στα μέλη του ΚΑΠΗ μας όσο και στους δικαιούχους των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι και τους απόρους . 


Το δε Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετεί τόσο τις ευπαθείς ομάδες, όσο και αιτήματα διαφόρων φορέων ανά την Ελλάδα , λειτουργεί δε (μετά την καταψήφιση και της παράταξης σαςμε αποτέλεσμα την απόλυση του προσωπικού,  διότι είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Φτώχειας ΑΤΤΙΚΗ της Περιφέρειας και εργαζοταν Φαρμακοποιός και κοινωνικός Λειτουργός, πλεον συνεχίζει να λειτουργεί με εθελοντή φαρμακοποιό  και βοηθους. 


Θα είναι χαρά μας να σας ενημερώσουμε δια ζωσης, ώστε να μην εκτίθεστε στην παρθενική σας εμφάνιση και να βρούμε απο κοινού ακόμα καλύτερες ιδέες και πράξεις λειτουργίας μας. 


Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να σας ενημερώσω επίσημα και δημοσίως . Για κάθε διευκρίνηση είμαι πάντα στην διάθεση σας . 


Με εκτίμηση 




Β. Αρσένη-Λάμπρου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΠΑΔΒ 

ΑΝΤΙΔ/ΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

& ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ