Το "φάντασμα" της διάσπασης.

                            
                               Πάνω από τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Ξ. Μανιατογιάννη.

Δεν έχει αποφευχθεί το ενδεχόμενο της διάσπασης μέχρι σήμερα στο συνδυασμό "Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας", που διοικεί τον Δήμο μας τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια.

Έχουν δημιουργηθεί δύο, τουλάχιστον, ισχυρές ομάδες ή μπλοκ, που στηρίζουν το ένα την κ. Αρσένη και το άλλο τον κ. Βαφειάδη και αποσκοπούν να ηγηθούν του συνδυασμού ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Μεταξύ τους τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Οι σχέσεις που διαμορφώνονται δεν είναι οι καλύτερες. Αν και όλοι ομνύουν στο όνομα της ενότητας, η τελευταία δεν φαίνεται, προσώρας, να διασφαλίζεται.

Ο πρώην Δήμαρχος και πρώην επικεφαλής του συνδυασμού, θα όφειλε αποχωρώντας για την κεντρική πολιτική σκηνή, να έχει να έχει εγγυηθεί και να έχει ολοκληρώσει ήδη δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης διαδόχου του και για τις επόμενες εκλογές. Αλλά δεν το έπραξε και ευθύνεται γι' αυτό.

Ωστόσο, οι πολιτικοί του επίγονοι διαγκωνίζονται να επικρατήσουν στη μάχη της διαδοχής. Αλλά μέσα από ποια διαδικασία; Με ποια κριτήρια; Υπάρχουν κι εάν ναι ποιοι τα όρισαν;

Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι θεμιτός ακόμα και ο έντονος πολιτικός ανταγωνισμός. Και οι μεγάλες πολιτικές συγκρούσεις βεβαίως που οικοδομούν την επόμενη ημέρα.

Ας γίνουν λοιπόν τώρα και στον συνδυασμό της πλειοψηφίας. Αμέσως χωρίς καμία χρονοτριβή. 

Μ' ένα όρο όμως ότι οι ηττημένοι θα υποταχθούν στη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας, θα ενωθούν και  θα στηρίξουν στις εκλογές το ενιαίο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Διότι αν δεν το πράξουν αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι θα μείνουν έξω από τον δεύτερο γύρο και θα εκφυλιστούν και ως παράταξη και ως άτομα.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ποιοι τελικά θα χρεωθούν το κόστος της διάσπασης; 

Υπάρχουν τέτοιοι;

Το φάντασμα της διάσπασης επικρέμεται πάνω από τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη.

Στάχτη και μπούλμπερη;...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο