Σήμερα στις 20.30 στο ΤΥΠΕΤ η εκδήλωση της Δράσης για την νεολαία.

ΝΕΟΛΑΙΑ 2023: Μια εκδήλωση έκπληξη για την κατάσταση της νεολαίας!

Έρευνα – παρουσίαση Ιάσονας Κωστόπουλος. Παρασκευή 7 Ιουλίου, 8.30 μ.μ., ΤΥΠΕΤ


Αν κανείς ήθελε να φανταστεί μια διαφορετική προοπτική για την χώρα και την κοινωνία, δεν μπορεί παρά αυτή να βασίζονταν πρωτίστως στην συμμετοχή και τον δυναμισμό της νεολαίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτεί καταρχάς, να σχηματιστεί μια εικόνα για την κατάστασή της στην Ελλάδα σήμερα, τουλάχιστον αναφορικά με τα βασικά της χαρακτηριστικά, τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και την σχέση της με την Πολιτική.


Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο ΤΥΠΕΤ, (Υμηττού 57 – Βριλήσσια), θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της νεολαίας στην Ελλάδα σήμερα, χρησιμοποιώντας δεδομένα από έρευνες και στατιστικές των τελευταίων ετών και να απαντήσουμε στο ερώτημα, ποιες ηλικίες ανήκουν σήμερα στην νεολαία, πόσοι είναι οι νέοι/ες πληθυσμιακά, αλλά και τι ρόλο έχει παίξει η μετανάστευση προς το εξωτερικό στα παραπάνω.


Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά την μετάβαση τους από την εκπαίδευση στην εργασία και για το ποια από αυτά ιεραρχούν οι ίδιοι ως σημαντικά.


Τέλος, θα δούμε δεδομένα για την σχέση των νέων ανθρώπων με την πολιτική και την χώρα, σύμφωνα με τις δικές τους απαντήσεις και στάσεις.


Ο Ιάσονας Κωστόπουλος σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάζεται ως προγραμματιστής. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς και αρθρογραφεί σε αυτή.


Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης θα προβληθούν για πρώτη φορά οι ταινίες μικρού μήκους Ανασφάλεια» και «Όταν ανοίξεις τα μάτια σου», διάρκειας περίπου έντεκα λεπτών, παραγωγές των μαθητών/τριών του Κινηματογραφικού Ομίλου του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων! Τις προλογίζει ο καθηγητής τους Θανάσης Σπηλιώτης.


Θα μοιραστούμε τη ματιά νέων ηλικίας 12-14 ετών πάνω στη πίεση της οικογένειας, το φόβο του «άλλου» και την απουσία ή σε άλλες περιπτώσεις την υπερ-παρουσία των γονέων.


Να σημειώσουμε ότι η ταινία «Όταν ανοίξεις τα μάτια σου» τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο (κατηγορία μυθοπλασίας) στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema διάβασες;», μάλιστα η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν λάβουμε υπόψη ότι στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 204 ταινίες!


Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο