Θέμα Β. Αρσένη: τεκμηρίωση της αλήθειας με γεγονότα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ".

"Επειδή κάποια στιγμή τα ψέματα για το θέμα της κυρίας Αρσένη πρέπει να τελειώσουν, σας ενημερώνουμε για τα πραγματικά γεγονότα: 

1. Η δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» - δηλαδή οι 10 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρουσία του κ. Ξένου Μανιατογιάννη - σε διαδοχικές συνεδριάσεις αποφάσισαν με πρόταση της κυρίας Αρσένη (η οποία ψηφίστηκε με ψήφους 5 - 4 - 1), ότι μετά την εκλογή του Δημάρχου με την παραίτηση του Ξένου Μανιατογιάννη, θα ακολουθήσει νέα διαδικασία για την εκλογή του υποψήφιου Δημάρχου.

Σε αυτές τις συναντήσεις η κυρία Αρσένη στην αρχή έλεγε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία και την επόμενη ότι θέλει. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει μια δημοσκόπηση συμβουλευτικού χαρακτήρα. 

2. Αυτό που σκοπίμως αποσιωπάται από αυτούς που για ευνόητους λόγους έκαναν φέιγ βολάν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν ότι: 

α) ένα ποσοστό 75% των ερωτηθέντων δεν απάντησε και β) η μεγαλειώδης διαφορά που αναφέρεται ήταν της τάξης του 4%, σε απόλυτα νούμερα δείγματος δηλαδή 5 άτομα. 

3. Την Τρίτη 23 Μαΐου, στη συνάντηση της Δημοτικής Ομάδας, δηλαδή των δέκα (10) δημοτικών συμβούλων, του κ. Ξ. Μανιατογιάννη και του νυν Δήμαρχου Κωνσταντίνου Βαφειάδη, η κυρία Αρσένη πήρε πρώτη το λόγο και διαβάζοντας κάτι ήδη γραμμένο, ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία (την οποία θυμίζουμε και πάλι η ίδια είχε προτείνει), θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος και αποχωρεί, χωρίς να δώσει καμία απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Στην εν λόγω καθόλα νομότυπη και προαποφασισμένη εκλογική διαδικασία συμμετείχε ο κ. Ξ. Μανιατογιάννης και το 70 % του σώματος (που από την αρχή είχε ξεκαθαριστεί ότι είχε δικαίωμα ηλεκτρονικής ψήφου) και ο κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης εξελέγη επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος. 

4. Η κυρία Αρσένη, λοιπόν, ενώ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την παράταξη, θεώρησε ηθικό να κρατηθεί στις θέσεις διοίκησης και παράλληλα να κάνει την προεκλογική της εκστρατεία απέναντι στον συνδυασμό που την ανέδειξε, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του ΟΚΠΑ για να επικοινωνήσει την εκστρατεία της στους ωφελούμενους των δομών του. Θεωρούσε, προφανώς, επίσης ηθικό να αναφέρεται σε συναδέλφους της εν τη απουσία τους, προσπαθώντας να δημιουργήσει υπόνοιες ρηγμάτων στην παράταξη του συνδυασμού ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας’.

5. Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση της Ομάδας, ο Δήμαρχος σε μεταξύ τους συνάντηση ζήτησε την παραίτηση της, αλλά η απάντηση της ήταν ότι «δεν παραιτείται και αν θέλει να την διώξει». 

Ευλόγως αναρωτιόμαστε, αν δηλαδή στις επερχόμενες εκλογές δεν εκλεγόταν, τι θα έκανε; Θα δενόταν στην καρέκλα της για να μην την χάσει; Ή θα έπρεπε να μείνει ισόβια πρόεδρος; 

Αδιαμφισβήτητα, τέτοιες λειτουργίες - εκτός του ότι πλήττουν τον αυτοδιοικητικό θεσμό καθώς με απαράδεκτες μεθοδεύσεις γίνεται εκμετάλλευση δομών και καταστάσεων προς ίδιον όφελος και μόνο, δημιουργούν τρομερά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών δομών και αναστάτωση στους υπαλλήλους και στους ωφελούμενους. 

Ως συνδυασμός, τοποθετούμε τη Συλλογικότητα, το Σεβασμό στις αποφάσεις και την ομαλή Λειτουργία του δήμου πάνω από όλα, σε αντίθεση με προσωπικές στρατηγικές και φρούδες φιλοδοξίες. 

Αρχές, όπως η  ηθική και η προσπάθεια θετικής αποτίμησης των πραγμάτων, μάλλον όμως εκλαμβάνονται ως αδυναμία από την κα Αρσένη και από κάποιους ζηλωτές που χωρίς να έχουν ιδία άποψη έχουν αναλάβει εργολαβικά και με υβριστικό τρόπο την παρουσία της στα social media. 

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε για το θέμα.

Προχωράμε μπροστά για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του πιστοί στις  αξίες του πολιτικού ήθους, της ενότητας και της σταθερότητας που διακηρύξαμε, στηρίζουμε και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο