Συνάντηση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων με τη Δράση.

Εποικοδομητική συζήτηση, δίκαια αιτήματα, ζητείται ανταπόκριση!


Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλία συνάντησης με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να θέσει τα σημαντικά προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου μας.


Στο πλαίσιο αυτό συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της Ένωσης, την Πέμπτη 13 Ιουλίου στα γραφεία της «Δράσης», όπου στη συζήτηση ήταν παρόντες εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων ο Πρόεδρος Δημήτρης Γκιουρτζίδης, η Αντιπρόεδρος Γιούλη Βασιλείου, η Αν. Γραμματέας Κατερίνα Παράσχου και το μέλος Δημήτρης Τζιώκας, ενώ από την πλευρά της ΔΡΑΣΗΣ οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσούτσιας, Μάρκος Κρητικός, και οι Χριστίνα Κολοβού και Τασία Μάρη.


«Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας, τα οποία παρά την καταγραφή και την ανάδειξή τους τόσο από την Ένωση Γονέων, όσο και τους Συλλόγους Γονέων, λιμνάζουν και δυσχεραίνουν τη μαθητική κοινότητα, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας». (Η αναφορά από την ιστοσελίδα της Ένωσης).


Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και σε «επισκέψεις». Που δεν είναι μόνο για να βγουν φωτογραφίες, αλλά παράγουν ουσιαστική πληροφόρηση, μάλιστα με οργανωμένο τρόπο, όχι να λέμε ό,τι ξέρουμε. Όσο κι αν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι γνώστες των θεμάτων, (που δεν είναι, διότι δεν έχουν πλήρη εικόνα), το σημαντικό είναι πώς οι ίδιοι οι Γονείς και ο Σύλλογός τους αξιολογούν τα προβλήματα. Και τι θέτουν οι ίδιοι σε προτεραιότητα.


Εν προκειμένω, αν και έγινε εκτενής αναφορά σε συγκεκριμένα ζητήματα των σχολείων (όπως η εκκρεμότητα με τα ασανσέρ στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο), αλλά και στην αναγκαιότητα του 3ου Λυκείου, που εξακολουθεί να συζητείται με τους συνήθεις δημοτικούς ρυθμούς… από το 2010, χωρίς να φαίνεται κανένα φως στο τούνελ, (ζήτημα που είχε εξαιρεθεί από την αναθεώρηση του ΓΠΑ για να «προχωρήσει» ταχύτερα μέσω της –τότε- Νομαρχίας!), η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα που κατά προτεραιότητα έθεσαν οι Γονείς, δηλαδή στον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων, συγκεκριμένα, των παλαιότερων σχολείων μας. (Συμπεριλαμβανομένης βέβαια, της προκάτ αίθουσας που βρίσκεται στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου, για την οποία ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει στείλει στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στο γραφείο Δημάρχου επιστολή για την επικινδυνότητα της χρήσης της!)


Επικροτούμε την πρωτοβουλία της Ένωσης και θα προσθέταμε ότι ίσως πρέπει να αποφασιστεί τέτοιοι έλεγχοι να γίνονται «επίσημα» από τον Δήμο κάθε καλοκαίρι. Το αίτημα των Γονέων είναι δίκαιο και λογικό. Δεν νοείται κανένα γραφειοκρατικό και δημοσιοϋπαλληλικό εμπόδιο. Ούτε υπεκφυγές, ότι τα σχολεία έχουν ελεγχθεί προ τριετίας. Ζητούνται συγκεκριμένες απαντήσεις – εκθέσεις, που πρέπει να δοθούν στην Ένωση. Και εάν ο Δήμος δεν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό να προχωρήσει σε ελέγχους (πάντα υπάρχει αυτό το πρόβλημα...) ή εάν αρχίσει το γαϊτανάκι αρμοδιοτήτων, το ΤΕΕ, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, και πάλι μπορεί να βρεθεί λύση. Πριν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι δα και κάτι τόσο απαιτητικό, αρχικά, ένας μακροσκοπικός έλεγχος!


Παρά το ότι βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου και καλοκαιριού, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Δήμος πρέπει να δείξει ότι λειτουργεί. Χωρίς δικαιολογίες και καθυστερήσεις.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο