Για την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας.

 Βριλήσσια - Πορεία Ευθύνης: Δελτίο Τύπου. Φωτό.

Η υποψήφια Δήμαρχος Βριλήσσιων Β.Αρσενη-Λαμπρου συνοδευόμενη απο κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12. Ιουλιου και ώρα 14.30, το Αρχηγείο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βριλήσσιων, το οποίο εδρεύει στον χώρο της πρώην Ναυτικής βάσης,με σκοπό  την ενημέρωση από τον υπεύθυνο κ. Κοντομάρη Αλέκο και τον συνεργάτη του κ.Στελιο Ανεμογιάννη, για  την κατάσταση η οποία επικρατεί εν όψη της επικινδυνότητας της περιόδου αυτής λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Δυστυχώς  η έλλειψη προγραμματισμού για ενίσχυση με προσωπικό εποχικό,αλλά και εθελοντές (μόνον τα μέλη του συλλόγου "Βριλησσος" παραμένουν σταθερά στην εθελοντική συμμετοχή τους) όπως κάθε φορά γινόταν εδώ και  χρόνια, προκειμένου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην προστασία του δάσους του Θεοκλήτου, δημιουργεί ανασφάλεια τόσο στους εναπομείναντες εργαζόμενους όσο και στους κατοίκους. 

Ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι τεράστιος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. 

Τα μέλη του συνδυασμού "Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης" προκειμένου να συμβάλλουν εμπράκτως στην πυροπροστασία του δασικού πνεύμονα της πόλης μας, δήλωσαν ότι συμμετέχουν ενεργά σε βάρδιες οι οποίες ήδη ξεκίνησαν από το βράδυ της ίδιας ημέρας και θα συνεχιστούν και στην διάρκεια της μεσημεριανής ώρας, όπου επίσης είναι επικίνδυνη ζώνη, κάθε εβδομάδα για όσο χρειάζεται. 

Η επικεφαλής του συνδυασμού κα Β.Αρσενη-Λαμπρου, κάνει έκκληση στους κατοίκους του Δήμου, να δηλώσουν την  ενεργή συμμετοχή τους  στην διαμόρφωση του προγράμματος φύλαξης του δάσους μας. "Είμαστε ενεργοί πολίτες, έχουμε ηθική υποχρέωση πέραν του  κενού που έχει δημιουργηθεί αυτή την φορά, για την ασφάλεια της πόλης μας να σταθούμε δίπλα στους πυροσβέστες μας. Έχει αποδειχθεί ο,τι  στις κρίσεις  οι Βριλησσιωτες είναι παρόντες δυναμικά. 

Εμείς ως συνδυασμός Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης,είμαστε έτοιμοι για  την  ανασυγκρότηση, ενίσχυση  και εκσυγχρονισμό της Πολιτικής μας Προστασίας ώστε να μην επαφίεται η πόλη στις φιλότιμες και μεμονωμένες  προσπάθειες λίγων ανθρώπων, που ηρωικά προσπαθούν με πολύ αξιοπρέπεια.

Είμαστε  ευγνώμονες για αυτό και σας ευχαριστούμε , παραμένουμε δίπλα σας ενεργά"





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο